in

„Interzis – marca românilor în străinătate”. Corlățean, interpelat în Parlament cu privire la petiția Daily Express

Petiția împotriva românilor lansată de Daily Express a ajuns în Parlamentul Românesc. Sub titlul „Interzis – marca românilor în străinătate”, deputatul PSD Ovidiu Iane, membru al comisiei pentru comunitățile de români, i-a adresat o interpelare ministrului de Interne, Titus Corlățean, în care îi cere să se implice pentru ca românii și România să nu mai sufere prejudicii de imagine.

„În ciuda eforturilor dumneavoastră de până acum, Marea Britanie rămâne un punct nevralgic ce pare că nu poate fi depășit cu nimic. Mai nou, cotidianul Daily Express a lansat o petiție, solicitându-i premierului britanic, domnul David Cameron, să păstreze controlul asupra preconizatului flux de muncitori români și bulgari după data de 1 ianuarie 2014”, se arată în interpelarea deputatului Iane.



Parlamentarul român mai spune că, în urma petiției care a cerut premierului să înfrunte Uniunea Europeană, Cameron a promis că va renegocia statutul Marii Britanii de membru al UE și că va organiza un referendum ce ar putea duce la ieșirea țării din cadrul Uniunii.

Daily Express a trecut la jigniri: „«Trebuie să respectați legislația europeană», latră un europarlamentar român”

Iane a reamintit și pozițiile altor politicieni britanici: Philip Hollobone și Nigel Farage.

Conservatorul Hollobone a spus: „Să spunem UE că Marea Britanie nu va primi români și bulgari ar ajuta la renegocierea statutului nostru de membru UE”.

De asemenea, liderul UKIP, Nigel Farage a declarat pentru Daily Express: „Mi-ar plăcea să îl văd pe David Cameron luându-și inima în dinți și înfruntând UE. Avem o creștere a șomajului în rândul tinerilor, o aglomerare a școlilor și spitalelor. Pur și simplu nu ne permitem să avem sute de persoane care vin în Marea Britanie în ianuarie în timp ce noi încercăm să redresăm economia fragilă a țării.”

Ce ar mai fi de spus, stimate domnule ministru”, se întreabă deputatul Iane, „din ceea ce nu s-a spus deja pentru a pune capăt o dată pentru totdeauna campaniilor, petițiilor și discursurilor care au drept subiect românii și, evident, ce pericole reprezintă ei, ce rău fac altora și cât de periculoși sunt?”

„Cruciada” Express: Românii din UK le spun conaționalilor să rămână acasă. „Este greu să găsiți de muncă aici”

„Până când și până unde, domnule ministru?”, se încheie interpelarea, solicitându-i-se lui Corlățean și situați actualizată a românilor care muncesc în Marea Britanie.

Mircea Maer

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

1900 de ani de la ridicarea Columnei lui Traian. Evenimente organizate de ICR și V&A Museum

Regele Mihai îşi sărbătoreşte ziua de nume în mijlocul românilor. Porţile Palatului Elisabeta s-au deschis