in

The Telegraph: „Jumătate dintre britanici cred că românii nu ar trebui să trăiască și să lucreze în UK”

Aproape jumătate dintre britanici cred că românii și bulgarii nu ar trebui să aibă dreptul să trăiască sau să lucreze în Marea Britanie, arată The Telegraph, citând un sondaj comandat de Channel 5 News.

Potrivit sondajului, 47% dintre respondenți consideră că românii și bulgarii nu trebuie să aibă dreptul să locuiască și să muncească în Marea Britanie, iar 56% spun că imigrația are un impact negativ asupra Marii Britanii.



Sondajul citat de The Telegraph mai arată că doar un sfert dintre respondenți consideră că românii și bulgarii ar trebui să fie tratați la fel ca ceilalți cetățeni UE, iar 18% au spus că imigranții din cele două țări ar trebui să aibă drepturi limitate de trai, muncă și asistență socială în Marea Britanie.

Ministrul de Externe al României, Titus Corlățean, a declarat pentru Channel 5 News că nu va avea loc un “potop” de imigranți din țara sa, după 1 ianuarie și a atacat modul în care a fost susținută dezbaterea cu privire la imigrație, în Marea Britanie.

Sondaj Daily Mail: Opt din zece britanici nu vor să trăiască alături de români

Corlățean i-a spus premierului Cameron că trebuie să respingă în termeni clari acțiunile xenofobe, populiste și rasiste promovate de unii politicieni britanici.

Sondajul, scrie The Telegraph, vine chiar în momentul în care Ambasadorul Bulgariei la Londra a declarat că niciun angajator britanic nu a respins un cetățean bulgar care a cerut de muncă.

Românii, printre primii la aplicațiile NINo

Sir Andrew Green, președintele MigrationWatch, organizație naționalistă și anti-imigraționistă, a declarat: “Este de neiertat că angajatorii din UK nu acordă muncitorilor britanici o concurență echitabilă atunci când vine vorba de recrutare. Cu un milion de tineri fără loc de muncă este imperativ necesar să li se ofere șansa de a se angaja.”

121.000 de români și bulgari munceau în UK în luna octombrie

Parlamentarul laburist Keith Vaz, președintele comisiei pentru afaceri interne, a promis că va veirifica această chestiune.

Ambasadorul Bulgariei a mai spus că bulgarii care vin în Marea Britanie nu sunt imigranți: „bulgarii sunt membri ale Uniunii Europene și se mișcă liber în interiorul UE, inclusiv în Marea Britanie.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

33 de parlamentari britanici susțin amendamentul cu privire la prelungirea restricțiilor pentru români până în 2018

Românii de la colegiile britanice: „Ieșim în stradă!”