in

Conservatorii nu renunță: vor să reintroducă restricțiile pentru români

Amendamentul la proiectul legii imigrației cu privire la restricțiile pentru români și bulgari se află încă la parlamentul britanic, iar cei aproximativ 70 de conservatori care îl susțin sunt hotărâți să îl aducă în plen, pentru a fi votat.

Potrivit The Gardian, conservatorul Nigel Mills, inițiatorul proiectului respectiv, s-a angajat să continue planurile sale de a sfida legislația UE și de a impune românilor și bulgarilor noi restricții de muncă. Andrew Lansley, liderul Camerei Comunelor, a anunțat că proiectul de lege va intra în dezbatere pe 30 ianuarie.



Întrebat dacă guvernul ar accepta cererile conservatorilor rebeli, purtătorul de cuvânt oficial al premierului Cameron a declarat: “Vom studia atent toate amendamentele care au fost depuse.”

Tha Guardian scrie că guvernul a trimis un ambasador în parlament pentru a încerca să ajungă la un acord cu Mills și grupul său. Mai mult, sir George Young, Secretarul Trezoreriei, a anunțat guvernul că proiectul de lege nu poate continua în parlament dacă nu se ajunge la un acord cu Mills, care are un puternic sprijin din partea conservatorilor.

Conservatorii i-au înfierat pe români la întrunirea Comisiei pentru Politică Internă: „Vin să muncească pe nimic!”

După 1 ianurie, se arată în articolul din The Guardian, Mills a revizuit amendamentul său inițial, care ar fi permis Marii Britanii să mențină „controalele de tranziție” pentru lucrătorii români și bulgari. Actualul amendament prevede o nouă versiune a controalelor, care ar trebui reintroduse până în 2018, pe motiv că România și Bulgaria nu au reușit să pună în aplicare o serie de angajamente convenite în tratatele de aderarea la UE, din 2007.

În schimb, guvernul i-a transmis că orice astfel de măsură ar pune Marea Britanie în contradicție cu legislația UE și ar angaja statul într-un conflict cu Bruxelles-ul.

Mills a declarat: „Guvernul a făcut pași mari în domeniul imigrației din afara UE, există multe măsuri binevenite pentru limitarea beneficiilor și taxarea accesului la asistență medicală.”

„Dar, fundamental, într-un moment când avem 2,4 milioane de șomeri, dintre care un milion de tineri, nu putem continua să permitem să vină aici un număr mare de muncitori cu calificare redusă și să ia de locurile de muncă de care oamenii noștri au nevoie cu disperare.”

33 de parlamentari britanici susțin amendamentul cu privire la prelungirea restricțiilor pentru români până în 2018

Potrivit The Guardian, Nigel Mills are un sprijin puternic din partea parlamentarilor conservatori care se tem că partidul se va deteriora în cazul în care prim-ministrul nu realizează obiectivul său de a coborî imigrația netă sub pragul de acum. Mills este de părere că amendamentul său ar semnala cel puțin că partidul din care face parte este încă angajat în îndeplinirea obiectivului de reducere a imigrației.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

DRP a publicat programul anual privind finanțarea activităților românilor din străinătate

Corina Creţu, eurodeputat PSD: „PDL are o tăcere complice la campania antiromânească”