in

„Votează! Votează! Votează!” Cetățenii UE înseamnă 2,5 milioane de voturi la alegerile locale și europene din Marea Britanie

Organizația londoneză New Europeans a început, miercuri, 26 februarie, a doua parte a campaniei de înregistrare la vot a cetățenilor din Marea Britanie, sub sloganul „V! V! V!” (Votează! Votează! Votează!). Astfel, la Casa Europei a avut loc un eveniment, în cadrul căruia au fost desemnați 24 de ambasadori ce reprezintă grupurile cetățenilor europeni care trăiesc și muncesc în Marea Britanie.

Misiunea acestora, se arată într-un comunicat de presă al New Europeans, este de a ajunge la liderii comunităților, grupuri și consulate și să fie puncte-cheie de contact între echipele de campanie pentru alegerile europene și comunitățile naționale. Ei vor distribui scrisori, ce vor conține incusiv informații relevante cu privire la dreptul de vot al tuturor membrilor comunităților care trăiesc în prezent în Marea Britanie. Scrisorile sunt semnate în comun de către New Europeans și organizațiile culturale din cadrul comunităților respective.

De asemenea, au fost desemnați șase ambasadori britanici la nivel european în Austria, Franța, Spania, Italia, Belgia și Danemarca. Scopul acestora este de a mobiliza cetățenii britanici care trăiesc în alte țări ale UE să se înregistreze și să voteze.

Campania de înregistrare a cetățenilor UE la vot este în săptămâna a treia și are ca scop sensibilizarea cu privire la alegerile europene și locale din acest an a celor 2,5 milioane de cetățeni din alte țări ale Uniunii Europene care locuiesc temporar sau permanent în Regatul Unit și a celor 2,2 milioane de cetățeni britanici care trăiesc în Europa .

Înregistrați-vă pentru alegeri! Românii au dreptul să voteze candidații din UK la Parlamentul European

Prima etapă a campaniei a vizat trimiterea scrisorilor către trei comunități ale cetățenilor UE: italiană, poloneză și românească. Acestea au fost alese deoarece reprezintă trei valuri diferite ale cetățenilor UE care s-au stabilit în Marea Britanie din 1975, când țara a devenit membră a Uniunii Europene. Campania se adresează românilor prin intermediul Centrului Cultural Român de la Londra.

Roger Casale, președintele New Europeans, a declarat: “Dacă includem cetățenii britanici care locuiesc în străinătate, cetățenii Uniunii Europene înseamnă acum aproape 10% din electoratul din Marea Britanie.”

„Voturile lor pot schimba rezultatul, în multe locuri. Aceste alegeri sunt o mare oportunitate pentru cetățenii UE de a face auzite vocile oamenilor care îi vor reprezenta. Pentru a ne asigura că acest lucru se întâmplă, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a vă asigura că toți cetățenii UE se înregistrează pentru a vota.”

Mai multe informații pot fi găsite la www.neweuropeans.net.



Despre V ! V ! V !

Cetățenii din alte state membre ale Uniunii Europene cu reședința în Marea Britanie au dreptul de a vota în alegerile pentru Parlamentul European, precum și la alegerile locale și regionale, indiferent unde locuiesc în Uniunea Europeană.

Pentru  alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014, cetățenii UE trebuie să se inregistreze acum pentru a vota în țara lor de reședință.

• V ! Inregistrează-te pentru a vota!

Puteți să vă înregistrați pentru a vota în două moduri: pe site-ul consiliului local sau prin intermediul site-ul Comisiei Electorale: www.aboutmyvote.co.uk

• V ! V ! Declară că vei vota în Marea Britanie!

După ce te-ai înregistrat la vot va trebui să decizi dacă dorești să votezi aici, în Marea Britanie, candidații partidelor britanice pentru alegerile europarlamentare. Pentru a vota în Marea Britanie, trebuie să completezi un formular suplimentar care îți va fi trimis de consiliul local, o dată ce te-ai înregistrat pentru a vota.

• V ! V ! V ! Ieși din casă și mergi la vot!

O dată ce te-ai înregistrat pentru a vota și ai nominalizat Marea Britanie ca țară în care dorești să-ți exprimi votul, este timpul să îți exprimi votul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victor Ponta merge la Roma, se va întâlni cu premierul italian Matteo Renzi şi Papa Francisc, nu se va întâlni cu românii din Italia

Ziarul Românesc și MY Romania au dat startul Serilor Comunității. Peste 200 de români au participat la Seara Constructorilor