in

Salariul minim din Marea Britanie crește la 6,50 de lire pe oră

Guvernul britanic anunțat o majorare cu trei procente, ceea ce înseamnă19 pence, a salariului minim. Potrivit BBC, lucrătorii nu vor mai putea fi plătiți cu mai puțin de 6 lire și 50 de pence pe oră.

Ministrul pentru Afaceri, Vince Cable, a spus că a fost acceptată astfel recomandarea Comisiei pentru Plata Minimă. „Lucrătorii cu salarii mici se vor bucura de cea mai mare creștere a salariilor din 2008”, a arătat Cable.



Este pentru prima dată în ultimii șase ani când creșterea va fi mai mare decât inflația, care a ajuns la 1,9%, apreciază BBC.

Vince Cable a mai spus că sugerează tuturor companiilor să ia în considerare creșterea salariilor, având în vedere situația economică mai bună.

Însă, mai arată BBC, creșterea salariului minim nu atinge salariul necesar traiului care, în Londra, este calculat la 8,80 de lire pe oră, în timp ce în restul Marii Britanii este de 7,65 de lire pe oră.

În luna ianuarie a acestui an, cancelarul George Osborne a spus că a sprijinit ideea ca salariul minim pe economie să crească la 7 lire pe oră, până în octombrie 2015, acuzând companiile că stau pe un munte de numerar pe care nu doresc să îl împartă cu angajații lor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palmă de la Bruxelles. Guvernul României, dat exemplu negativ privind respectarea statului de drept

Ofertă de Paște de la MyFerryLink