in

Sondaj: “Prea mulţi străini. Votăm extrema dreaptă”



Prea mulţi imigranţi nu sunt buni pentru UK: un sondaj dezlănţuie teama de extrema-dreaptă. Aproape două treimi dintre britanicii albi cred că imigraţia a fost ceva rău pentru UK, potrivit unui sondaj efectuat de institutul Populus şi prezentat pe 28 februarie de fostul ministru de Externe laburist, David Miliband. Din cauza imigraţiei, jumătate dintre britanici declară că ar vota extrema dreaptă. Militanţii anti-rasism au numit sondajul o “imagine tulburătoare” a societăţii. Studiul, comandat de Searchlight Educational Trust, mai arată că asiaticii din UK sunt cei mai înclinaţi să susţină stoparea imigraţiei! Cel puţin până la recuperarea economiei.

Sondajul a fost unul dintre cele mai mari studii efectuate pe acest subiect, fiind bazat pe 91 de întrebări adresate la peste 5.000 de persoane. Imigraţia a fost considerată a fi fost în totalitate “un lucru rău” pentru Marea Britanie de 63% dintre albi, 43% dintre asiatici şi de 17% dintre britanicii de culoare. Studiul a descoperit că 39% dintre asiatici, 34% dintre albi şi 21% dintre negri cred că imigraţia trebuie oprită permanent sau cel puţin până la recuperarea economică a Marii Britanii.

Aproape jumătate (48%) s-au arătat deschişi în a susţine un nou partid de extremă dreaptă atât timp cât evită “atitudinea fascistă” şi nu promovează violenţa. Şi 52% au fost de acord că “musulmanii crează probleme în UK”. Searchlight Educational Trust a spus că raportul, cu titlul “Fear And Hope – The New Politics Of Identity” (Teamă şi Speranţă – Noile Politici ale Identităţii), conturează “o imagine tulburătoare a atitudinii noastre faţă de oricine altcineva şi faţă de necunoscut. Studiul aruncă o provocare partidelor politice pentru a înţelege cu adevărat ce se întâmplă în rândul populaţiei şi pentru a face apoi ceva în această privinţă”.

Directorul Nick Lowles a subliniat: “Acest raport nu ne lasă loc de întors nouă, celor care milităm împotriva extremismului. Suntem în pericol să pierdem contactul cu publicul în ceea ce ţine de rasă, imigraţie şi multiculturalism”.

Parlamentarul laburist Jon Cruddas a spus că rezultatele ar trebui să “ricoşeze în rândul cetăţenilor” având în vedere potenţialul de creştere al extremei dreapta, dacă principalele partide nu acţionează curând. Rezultatele sondajului îi îngrijorează pe premierul David Cameron şi pe liderul laburist Ed Miliband care sunt îngrijoraţi privind creşterea numărului de extremişti de dreapta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Stranierii în criză: Diaspora primeşte mâncare de acasă

Protecţia angajaţilor în situaţia încetării contractului de muncă