in

Calculator pentru coronavirus. Îți arată care este riscul să mori de COVID-19

A apărut primul calculator dezvoltat de oamenii de știință britanici care avertizează cu privire la riscul personal de a muri de coronavirus.

Potrivit experților de la University College London, mai mult de opt milioane de persoane prezintă un risc ridicat de deces, astfel încât acestea ar trebui să rămână în izolare până când restricțiile sunt complet ridicate.

Ei spun că singura modalitate de a menține numărul victimelor sub 73.000, în anul următor, este să protejarea celor vulnerabili.

De asemenea, ei au avertizat că, dacă guvernul înlătură restricțiile prea repede, virusul ar putea scăpa de sub control și ar putea ucide 400.000 de oameni, potrivit Sun Online.

Cercetătorii avertizează că riscul de deces în rândul persoanelor cu probleme de sănătate – cum ar fi bolile de inimă sau diabetul – este de cinci ori mai mare decât la cei fără, iar cei de peste 70 de ani sunt de asemenea în pericol.

Cifrele oficiale îngrozesc Marea Britanie. Numărul morților cauzate de COVID-19 depășește 40.000, potrivit ONS

Se estimează că 8,4 milioane de oameni din Marea Britanie trebuie să evite ieșirea în aer liber pentru a reduce o creștere a deceselor.

Echipa a creat calculatorul de risc ce permite tuturor să vadă dacă sunt vulnerabili și să ia măsurile necesare pentru a se proteja.

Calculatorul folosește vârsta, sexul și condițiile de sănătate ale persoanelor pentru a evalua efectul acestora asupra mortalității, în diferite scenarii.

Dr. Amitava Banerjee, cercetător principal, a declarat că calculatorul este un prototip și arată riscurile de mortalitate pentru un an, în condiții comune, în funcție de vârstă și sex.

Puteți să vă autoevaluați riscul de a muri din cauza COVID-19 dacă dați clic aici.

Spania, cel mai redus număr de noi infecții de după 9 martie. Decesele continuă să scadă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O angajată a căilor ferate britanice a murit de Covid, la două săptămâni după ce a fost scuipată de o persoană care pretindea că este infectată

Yorkshire: 12 ani de închisoare pentru un violator român. A violat o femeie în ușa casei acesteia, după ce în urmă cu un an agresase o altă persoană