in

Noi reguli în Marea Britanie. Cetățenii UE pot fi expulzați, chiar dacă s-au născut în Regatul Unit

Cetățenii UE vor putea fi expulzați pentru infracțiuni minore,  în ciuda faptului că aceștia au permis de a rămâne, arată planul de imigrație post-Brexit al Ministrului de Interne britanic, Priti Patel.

Normele care permit expulzarea infractorilor străini, dacă reprezintă o amenințare pentru Marea Britanie, vor viza în special hoții de buzunare și pe cei care fură din magazine, și vor fi aplicate începând cu prima lună din anul următor.

Modificarea legislativă se va aplica tuturor celor peste 3 milioane de cetățeni ai UE din Marea Britanie, în procesul de acordare a dreptului de ședere.

Marea Britanie anunță noua lege a imigrației: „Îi vom primi pe cei mai buni și mai străluciți din lume”

Colin Yeo, avocat de imigrare, a avertizat că decizia este „o schimbare majoră” în legea actuală care necesită „o evaluare a proporționalității și o amenințare actuală din partea persoanei care se confruntă cu deportarea”.

„Mă așteptam ca numărul cetățenilor UE  deportați să crească substanțial începând cu ianuarie 2021. Măsura îi va viza chiar și pe cetățenii UE născuți în Marea Britanie – sau aduși aici în copilărie – dacă nu au dobândit cetățenia britanică, de exemplu, deoarece părinții lor nu pot dovedi că erau stabiliți aici la nașterea acestora”, a declarat Yeo, citat de The Independent.

Criză demografică fără precedent în Europa de Est. România va pierde 30% din populație

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Polițistul din Vaslui acuzat că a ucis un șofer cu arma din dotare a plecat la muncă în Anglia

BBC: Hackerii ruși vor să fure cercetările occidentale legate de vaccinul anti-COVID-19