in

Teroristul de la metrou are 29 de ani și este musulman. „Vor fi mai mulți polițiști în stații”

Un bărbat a atacat cu un cuțit mai multe persoane în stația de metrou Leytonstone, strigând “Aceasta este pentru Siria“.

 

Incidentul, în urma căruia trei călători au fost răniți, unul grav, a avut loc pe 5 decembrie. Atacatorul a fost imobilizat de polițiști cu ajutorul unui pistol cu electroșocuri. Poliția a calificat incidentul drept atac terorist și l-a arestat pe suspect.

Acesta are 29 de ani, este musulman și se numește Muhaydin Mire.

Oficialii de la metroul londonez doresc să liniștească populația, transmițând că se iau măsuri pentru asigurarea securității în timpul utilizării rețelei feroviare din Londra.

A fost deja lansat un proiect ce prevede prezența mai multor patrule de poliție în stațiile de metrou, care să identifice și să descurajeze astfel de acțiuni.

În urma incidentului de pe 5 decembrie, vor fi utilizați mai mulți ofițeri de poliție. „Vor fi ofițeri în uniformă, susținuți de polițiști înarmați, câini de poliție, camere de supraveghere și personal feroviar”, a declarat un oficial al Poliției Metropolitane.

Totodată, poliția cere populației să rămână calmă și să continue să utilizeze transportul public ca și până acum, însă să raporteze orice pare suspect. În caz de urgență, puteți suna la 999, puteți trimite mesaje la 61016 sau puteți apela linia Antitero, gratuit, la 0800 789 321.”


 

Anunț ȘOCANT al șefului MI5: Vor fi ATENTATE cum nu s-au mai văzut în Marea Britanie

Alertă teroristă. MI5: Mii de extremiști islamici sunt gata să atace Marea Britanie

Londra comemorează 10 ani de la atentatele de la metrou. Printre victime a fost și românca Mihaela Otto

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nea Nelu la 85, justiţia şi morţii de la Colectiv, la final

Familia unui român mort într-un accident rutier are nevoie de ajutor pentru repatriere