Menu
in

A vrut să se laude, acum face pușcărie. Ce a filmat un șofer român de tir înainte de a intra în Marea Britanie

Un șofer român de tir care a vrut să se laude cu marfa pe care o transporta ilegal în Marea Britanie, gest care l-a trimis direct în pușcărie.

Ionuț Bogdan Milea, de 30 de ani, a filmat cu telefonul tutunul pe care îl transporta ilegal. El a fost oprit și verificat de polițiștii de frontieră britanici, iar imaginile pe care, spunea el, le înregistrase din greșeală, l-au incriminat. Polițiștii au găsit în tir 300 de kilograme de tutun de contrabandă, ceea ce însemna că șoferul nu plătise 99.000 de lire sterline, taxe fiscale în Marea Britanie.

Șoferul, din Focșani, a recunoscut că s-a sustras fraudulos plății de accize și a primit un an de închisoare.



 

Alan Tully, director adjunct al Serviciului de Investigare a Fraudelor de la HMRC, a declarat: ” Milea a crezut că faptele sale nu vor fi descoperite, dar el a fost prins de către ofițerii de frontieră și incriminat de propriul său telefon mobil.”.

Potrivit acestuia, Marea Britanie pierde în fiecare an aproximativ 2,4 miliarde de lire sterline din cauza contrabandei cu tutun.

 

În ultimii doi ani singur, au fost confiscate peste 3,5 miliarde de țigări introduse ileagal în țară și peste 599 de tone de tutun pentru rulat și s-au deschis 848 de anchete, scrie Daily Mail.

Șofer român aducea imigranți afgani în Marea Britanie. „Nu aveam din ce să trăiesc”

16 imigranți ilegali, ascunși într-un tir din România

Campioni la „contrabanda” cu oameni. Românii, în topul european al călăuzelor de refugiați

Daily Express: Țigările românești de contrabandă invadează Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version