Menu

Amintiri din Epoca de Aur la ICR Londra



Pe 23 martie, la ora 19.00, la sediul ICR Londra, 1 Belgrave Square, SW1X 8PH, va fi proiectat filmul “Amintiri din Epoca de Aur” (2009), în regia lui Cristian Mungiu. Titlul face referire la cumplita ,,Epocă de Aur” fabricată de propaganda comunistă, desemnând ultimii 15 ani ai regimului ceaușist, într-o încercare de a depăși trauma prin umor.

Încercând să surprindă logica distorsionată a vieții sub dictatură, filmul sondează cele mai populare mituri urbane ale perioadei: Activistul în inspecție, fotograful oficial, politrucul zelos, șoferul de găini, polițistul lacom și vânzătorii de aer. Fermecător de incisive și cu un admirabil simț al grotescului, cele cinci episoade conturează un portret suprarealist al vieții românești în anii ‘80, când frica și corupția se învecinau cu spiritul ludic care i-a ajutat pe oameni să supraviețuiască.

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul pe Skype susținută de regizoarea Ioana Uricaru și jurnalistul Edward Lawrenson.

“Pentru oricine se simte îmboldit de aniversarea a douăzeci de ani de la căderea Zidului Berlinului să sape mai adânc în trecutul recent al Europei, pentru oricine este în căutarea unui film cu adevărat original și foarte amuzant, Amintiri din Epoca de Aur este biletul potrivit”, scrie The Telegraph.

Distribuție : Călin Chirilă, Teodor Corban, Radu Iacoban, Vlad Ivanov, Tania Popa, Ion Săpdaru.

În limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Intrarea este liberă, cu rezervare la tel. 0207 752 0134, email office@icr-london.co.uk.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version