Menu

Anglia: O treime din pacienții cu COVID recuperați se întorc în spital, iar unul din opt moare

Cercetările au descoperit un efect devastator pe termen lung asupra supraviețuitorilor COVID, scrie The Telegraph, care dezvoltă probleme cardiace, diabet și afecțiuni cronice.

Astfel, aproape o treime dintre pacienții cu Covid recuperați ajung din nou în spital în termen de cinci luni, iar unul din opt moare, arată noile cifre alarmante.

Cercetările efectuate de Universitatea Leicester și Oficiul Național de Statistică (ONS) au constatat că există o problemă pe termen lung asupra supraviețuitorilor, mulți oameni dezvoltând probleme cardiace, diabet și afecțiuni cronice ale ficatului și rinichilor.

Din 47.780 de persoane care au fost externate din spital în primul val, 29,4% au fost reinternate în termen de 140 de zile, iar 12,3% din total au murit, scrie The Telegraph.

Punctul limită actual pentru înregistrarea deceselor Covid este de 28 de zile după un test pozitiv, deci ar putea însemna că alte mii de persoane ar trebui incluse în statisticile privind decesele.

Autorul studiului, Kamlesh Khunti, specialist în diabet și medicină vasculară, profesor la Universitatea Leicester, a declarat: „Acesta este cel mai mare studiu asupra persoanelor externate din spital după ce au fost internate cu Covid.”

Cum se pregătesc oficialii britanici pentru un mare număr de morți din cauza COVID. În timpul primului val, panica a dus la decizii șocante

„Oamenii pleacă acasă, dezvoltă efecte pe termen lung, se întorc în spital și mor. Observăm că aproape 30 de procente au fost reinternați, iar asta reprezintă o mulțime de oameni. Numerele sunt foarte de mari. Mesajul este că trebuie să ne pregătim pentru Covid pentru mult timp”, a mai spus profesorul Khunti.

El a mai a spus că echipa a fost surprinsă să constate că mulți oameni care avuseseră COVID se întorceau cu un nou diagnostic și că mulți au dezvoltat probleme cardiace, renale și hepatice, precum și diabet.

„Nu știm dacă se datorează faptului că virusul a distrus celulele beta care produc insulina și se dezvoltă diabet de tip 1 sau dacă cauzează rezistență la insulină și se dezvoltă tipul 2, dar vedem aceste noi diagnostice surprinzătoare de diabet”, a spus el.

Comentând studiul pe Twitter, Christina Pagel, directorul unității de cercetare operațională clinică de la University College London a spus: „Este o lucrare foarte importantă. Covid este mult mai mult decât decesul. O povară semnificativă a bolilor de lungă durată după spitalizare pentru.”

Anul trecut, cercetătorii de la North Bristol NHS Trust au descoperit că trei sferturi dintre pacienții cu virus tratați la Spitalul Southmead din Bristol încă se confruntau cu probleme trei luni mai târziu. Simptomele includeau respirație grea, oboseală excesivă și dureri musculare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version