in

Cum se pregătesc oficialii britanici pentru un mare număr de morți din cauza COVID. În timpul primului val, panica a dus la decizii șocante

Oficialii britanici se confruntă din nou cu o creștere alarmantă a deceselor din cauza coronavirusului și trebuie să ia măsuri urgente.

Pe măsură ce decesele ar putea depăși cifra de 100.000 sistemele resimt din nou tensiunea din primăvară, scrie The Guardian.

Astfel, la un crematoriu Breakspear din Hillingdon, nordul Londrei, se pregătește o morgă temporară cu capacitatea de peste 672 de cadavre, în timp ce în Kent, Surrey și Lincolnshire corpurile decedaților au început să fie depozitate în corturi temporare pentru a crea spațiu în morgile aglomerat ale spitalelor.

În noiembrie, consiliul Lancashire a construit o unitate de depozitare temporară pentru 210 corpuri într-un parc industrial în apropiere de Leyland, care încă nu a fost utilizată.

În Birmingham, unde cimitirul Handsworth s-a umplut după primul val de decese, înmormântările sunt redirecționate către parcele deschise la Sutton New Hall, la marginea de nord-est a orașului.

Instanțele efectuează anchete esențiale cu privire la decese, au întârzieri, parțial pentru că legea impune ca medicii legiști să fie prezenți în instanță pentru a fi efectuată o anchetă și mulți nu o pot face din cauza Covid-19.


În cazurile în care sunt necesare anchete, familiile nu pot primi certificate de deces până acestea nu sunt încheiate.

Se cere modificarea legii pentru a permite medicilor legiști să efectueze anchete de la distanță și să permită audieri virtuale.

Sicriele cu români morți de coronavirus în Marea Britanie, plimbate prin toată România. „Ne-au băgat în convoi și ne-am plimbat cu șapte morți, prin țară, o zi întreagă”

„După ce am trecut prin prima fază și știam că putem face față, cea mai mare îngrijorare de această dată este dacă lucrătorii noștri se îmbolnăvesc și trebuie să se autoizoleze”, a declarat Julie Dunk, directorul executiv al Institutului de gestionare a cimitirelor și crematoriilor.

O treime din toate incinerările Covid-19 au fost efectuate fără nimeni prezent în afară de oficialii crematoriului, potrivit unui studiu publicat de SunLife, în această săptămână.

Casele funerare se luptă și cu lipsa personalului, a declarat Jon Levett, directorul executiv al Asociației Naționale a Directorilor de Case Funerare.

În primăvară, erau în vedere scenarii asemănătoare cu cele din Al Doilea Război Mondial.

Astfel, o soluție era să se depoziteze mii de cadavre într-un depozit din estul Londrei. O alta era ca o navă cu containere frigorifice să fie ancorată în mijlocul Tamisei.

La Birmingham, s-au dezvoltat planuri pentru o moră într-un hangar al aeroportului, în Glasgow a fost pregătit un depozit într-o zonă industrială.

Londra avea 3.500 de spații mortuare, dar s-a pregătit cu încă 12.000 de spații. Dacă cimitirele nu ar fi putut face față, corpurile ar fi fost înghețate pentru a putea fi înmormântate mai târziu.

În aprilie, morminte au fost săpate în estul Londrei morminte comune, la cimitirul musulman Eternal Gardens din Kemnal Park.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

17 români din Marea Britanie, beneficiari ai programului Diaspora ReSTART

Marea Britanie: Mutațiile coronavirusului îi îngrijorează pe specialiști. O nouă variantă braziliană ar putea să fie rezistentă la vaccinuri