Menu
in

Anglia: Violențe și arestări la un protest anti-lockdown. S-a strigat „Libertate!”

12 persoane au fost arestate și mai mulți ofițeri de poliție au fost răniți după ce au izbucnit violențe la un protest anti-lockdown, în Essex.

Poliția a fost chemată la adunarea neautorizată, sâmbătă după-amiază, iar înregistrările video online arată ofițerii de poliție care rețin mai mulți  bărbați despre care ar încălca restricțiile impuse de guvernul britanic. În videoclip, un număr de protestatari sunt ținuți la pământ înainte de a fi încătușați și conduși la secția de poliție.

Grupuri mari de protestatari au mărșăluit în centrul orașului Basildon cu pancarte și au scandat „libertate!”.

Poliția Essex a declarat că au fost emise șapte amenzi, iar mai mulți ofițeri de poliție au raportat că au fost agresați, rănile fiind însă minore.

„A fost o încălcare clară și flagrantă a reglementărilor guvernamentale pentru COVID-19 și cei care au luat parte la ele și-au riscat sănătatea lor și a celor apropiați prin răspândirea virusului”, a declarat un polițist.

„Știu că sunt vremuri dificile pentru toată lumea, dar cu toții avem responsabilitatea de a ne ajuta să ne menținem în siguranță”, a continuat acesta.

Manifestanții s-au adunat pentru proteste în toată Anglia, de la începutul celui de-al doilea blocaj național, pe 5 noiembrie, iar 13 persoane au fost arestate la un protest dina Liverpool, săptămâna trecută.

UK: Reuniunile în familie ar putea fi permise de Crăciun. Boris Johnson pregăteşte „planul Covid de iarnă”

Premierul Boris Johnson este așteptat azi, 23 noiembrie, să comunice parlamentarilor că, deși restricțiile se vor încheia pe 2 decembrie, Anglia va reveni la o versiune mai dură a celor trei niveluri regionale de lock-down.

Restricțiile actuale înseamnă că oamenii trebuie rămână acasă, cu excepția mersului la școală, la muncă, pentru exerciții fizice și din motive medicale sau pentru a cumpăra produse esențiale sau a avea grijă de ceilalți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version