Menu

Aproape 3% din populația Londrei, infectată cu noua variantă a coronavirusului

Estimările Biroului Național de Statistică din Marea Britanie arată că aproximativ 3% din populația Londrei este infectată cu noua variantă a coronavirusului, mult mai contagioasă.

Ofițerul medical pentru Anglia, Chris Whitty, a avertizat că noua tulpină de SARS-CoV-2, virusul B.1.1.7, este mai contagioasă decât celelalte variante ale virusului, potrivit CNN.

În prezent, estimările realizate de Biroul Național de Statistică din Marea Britanie arată că o persoană din 30 din Londra este infectată cu noua tulpină a virusului.

Practic, dintre cei 9 milioane de locuitori din Londra, 30.000 au noua tulpină, mai răspândită decât altele în Londra, dar și în zonele de est și sud-est ale Angliei. Noua variantă a virusului este cu 50-70% mai contagioasă, potrivit autorităților de la Londra.

Marea Britanie: Poliția lansează acțiuni dure pentru respectarea măsurilor anti-COVID. Amendați pentru că au mers în grup la McDonald’s

Noua tulpină a dus la impunerea de noi restricții în Anglia, cele mai dure de până acum. Școlile, care au rămas până acum deschise, s-au închis până la jumătatea lui februarie.

Până atunci, autoritățile vor să vaccineze toate persoanele de peste 70 de ani, dar și personalul medical. În prezent, sunt folosite două vaccinuri: Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford. Noua tulpină a coronavirusului din Londra a fost depistată deja în cel puțin 33 de țări, printre care: Statele Unite ale Americii, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Danemarca, Franța, Germania, India, Israel, Italia, Japonia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia și Turcia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version