in

Marea Britanie: Poliția lansează acțiuni dure pentru respectarea măsurilor anti-COVID. Amendați pentru că au mers în grup la McDonald’s

Poliția din Marea Britanie a început acțiuni împotriva nerespectării măsurilor pentru lockdown.

Astfel, în Northampton, un grup de prieteni a fost amendat cu 800 de lire sterline pe motiv că mergeau la McDonald’s în aceeași mașină, în ciuda faptului că stăteau în case diferite.

De asemenea, Poliția Metropolitană a arestat 21 de manifestanți care participau la un miting anti-lockdown în Piața Parlamentului, iar alții au fost reținuți la o manifestație în favoarea lui Julian Assange. La cele două proteste au fost date amenzi de 6.400 de lire sterline, anunță Poliția Metropolitană.

Poliția din Londra a anunțat că oricine este surprins că nu poartă mască într-un magazin sau în transportul public va fi amendat cu 200 de lire sterline.

Șoferii care sunt găsiți că se deplasează repetat și inutil în timpul restricțiilor vor fi amendați pe baza înregistrării numerelor de înmatriculare pe camerele de trafic.

Ofițerii vor vizita, de asemenea, casele celor care s-au întors recent din Africa de Sud, unde a fost identificată o tulpină Covid deosebit de virulentă, ce poate fi rezistentă la toate vaccinurile actuale.

Ken Marsh, președintele Federației Metropolitane de Poliție, a declarat pentru MailOnline că poliția și-a intensificat acțiunile, întrucât guvernul este „speriat” de numărul deceselor și al ratei de infectare din Londra.

„Patrulele de poliție sunt intensificate în toată Londra și de mâine o echipă de lucru, formată din toate autoritățile relevante, inclusiv consiliile locale și poliția, vor face controale în următoarele două săptămâni pentru a se asigura că magazinele neesențiale rămân închise”, a mai spus Marsh.

Anglia, în al treilea lockdown național. Ce puteți face și ce nu puteți în timpul restricțiilor

„Vom fi mult mai duri cu privire protestele anti-vaccin de acum înainte, pentru că nu numai că dezinformarea este ilegală. Vor exista mult mai multe activități polițienești în jurul acestor grupuri acum și vor fi luate măsuri mult mai dure și se vor face arestări”, a mai declarat acesta.

Totodată, poliția a cerut puteri sporite pentru a putea intra în case și a întrerupe petrecerile care încalcă noile reguli.

Noua legislație arată că oamenii trebuie să rămână acasă, cu excepția cazului în care au o „scuză rezonabilă”, trebuie să călătorească pentru muncă în condiții excepționale, pentru exerciții fizice zilnice și nu se pot întâlni cu mai mult de o persoană, în afara gospodăriei lor.

Reglementările care stau la baza noului lockdown au intrat în vigoare în Anglia după ce premierul a declarat că nu a rămas „nicio opțiune”, din cauza tulpinii mutante a coronavirusului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii care au distrus zeci de biserici din Anglia fără să fie prinși timp de doi ani

LOCKDOWN: Poliția face razii la metroul din Londra și în parcuri. Se dau amenzi pe loc, fără avertisment