Menu
in

Asistentă româncă a cauzat moarte prin neglijență a unei femei de 87 de ani

Asistenta Cătălina Ferchiu a neglijat în mod intenționat o pacientă de 87 de ani, Rachel Smith, paralizată în urma unui accident cerebral.

Românca nu a reușit să solicite asistență medicală pentru Rachel, fiind găsită vinovată de instanță că a neglijat în mod deliberat o persoană pe moarte.

Asistenta fusese responsabilă de îngrijirea femeii în vârstă la Overslade House Care Home, în Rugby, Warks.

În dimineața zilei de 2 februarie 2018, doamna Smith a fost găsită într-o stare gravă, cu o vânătaie mare pe umăr, potrivit The Mirror.

A fost chemată imediat o ambulanță, iar femeia a fost dusă de urgență la spital, unde a murit trei săptămâni mai târziu, pe 23 februarie.

Asistenta româncă, în vârstă de 54 de ani, este prima persoană din Warwickshire condamnată pentru neglijență intenționată în urma unui proces la Warwick Crown Court.

Procurorul a declarat că Rachel Smith era rezidentă la casa de îngrijire de suferise un accident vascular cerebral, în octombrie 2016.

Anglia: Asistentă concediată după ce a apărut îmbrăcată în uniformă la protestul anti-pandemie

El a spus că, deși era paralizată pe partea dreaptă a corpului și avea o capacitate limitată de a comunica, pacienta era în deplinătatea facultăților mintale.

În noaptea de 1 februarie, Ferchiu, o asistentă cu experiență, care lucra de 13 ani în domeniu, era asistenta principală de serviciu.

 „Știa totul despre problemele sale și despre tratamentul de care avea nevoie”, a spus procurorul,

Când asistenta și-a terminat tura și le-a spus celor care au preluat-o pe Rachel Smith că aceasta s-a simțit rău în timpul nopții și a avea o vânătaie.

„Avea o vânătaie mare la umăr și fața cenușie. Arăta ca moartă, lipsită de viață”, a declarat una dintre colegele româncei.

Ferchiu a declarat poliției că a vizitat camera femeii la 4 dimineața și a văzut că vomitase, așa că a curățat-o și atunci a văzut vânătăile.

Cu toate acestea, s-a dovedit că asistenta nu și-a făcut datoria în acea noapte, abandonând-o practic pe femeie.

Ferchiu va fi condamnat luni, 2 noiembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version