Menu

Autoritățile din Marea Britanie continuă să caute o persoană infectată cu varianta braziliană a COVID

Urmărirea cazului de infectare cu varianta braziliană a Covid s-a redus la 379 de case, a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock.

Acesta a spus în fața Camerei Comunelor că „nu există informații care să arate că varianta s-a răspândit” în alte zone ale Regatului Unit.

Alte cinci persoane infectate cu aceeași tulpină și-au completat datele de contact, dar un pasager nu a reușit să completeze detaliile corecte.

Matt Hancock a mulțumit pasagerilor care s-au întors și au respectat regulile și au intrat în carantină.

Hancock a adăugat: “Vaccinurile actuale nu au fost studiate împotriva acestei variante. Varianta a provocat probleme în Brazilia, așa că facem tot ce putem pentru a opri răspândirea în Marea Britanie”.

Oficialii caută pasageri care se aflau în zborul Swiss Air LX318 de la Sao Paulo la Heathrow, prin Zurich, care a aterizat pe 10 februarie, scrie Daily Mail.

ALERTĂ MAXIMĂ: Varianta braziliană a coronavirusului a ajuns în Regatul Unit. Este mai contagioasă și rezistentă la vaccinuri

Ministrul a adăugat că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin din cauza răspândirii și dezvoltării de noi variante.

El a spus că măsurile de carantină la domiciliu sunt deja în vigoare și au fost impuse restricții de călătorie în Brazilia înainte de implementarea politicii hoteliere.

PHE din această săptămână a confirmat șase cazuri ale variantei Manaus P1.

Două sunt într-o singură gospodărie din South Gloucestershire, cu o istorie a călătoriilor în Brazilia. Alte trei cazuri au fost identificate în nord-estul Scoției.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version