Menu
in

COVID este în retragere în Anglia. Milioane de oameni locuiesc în zone unde nu mai există cazuri

Peste opt milioane de oameni din Anglia locuiesc în zone în care coronavirusul pare să nu mai existe, arată cifrele oficiale publicate azi, 2 martie.

Datele Ministerului Sănătății arată că 1.065 din 6.792 de cartiere – 15 % – au înregistrat „mai puțin de trei cazuri” în săptămâna care s-a încheiat la 24 februarie, iar acum este posibil ca acolo să nu mai existe cazuri.

Regiunile Cornwall și Devon au înregistrat mai puțin de trei infecții cu Covid. Dar zone cu focare mici sau inexistente sunt în toată țara, inclusiv în unele părți din Londra.

Parlamentarii au cerut Guvernului să justifice respectarea abordării naționale a restricțiilor, spunând că este nedrept ca rezidenții din Devon să fie în lockdown „de Paști” din cauza focarelor din alte părți ale țării. Boris Johnson a promis că toate restricțiile nu vor fi ridicate mai devreme de 21 iunie, arată Daily Mail.

Boris a făcut anunțul: Ieșirea din lockdown în mai mulți pași. Restricțiile vor fi ridicate treptat, până la vară

Graficele arată că 90% dintre persoanele cu vârste peste 85 de ani – care sunt cele mai expuse riscului de a muri de coronavirus – au acum anticorpi.

Biroul de Național de Statistică (ONS) a dezvăluit că rata era de doar 22%, la începutul anului 2021, înainte de accelerarea ritmului vaccinării.

Alte date ale ONS arată, de asemenea, că decesele au continuat să scadă în Anglia și Țara Galilor. Alte 4.079 de decese Covid au fost înregistrate în a treia săptămână a lunii februarie – o scădere cu 28% față de cu o săptămână în urmă.

Estimările ONS arată că existau 8,05 milioane de oameni care trăiau în 1.065 de districte cu mai puțin de trei cazuri în săptămâna care s-a încheiat pe 24 februarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version