in

Capcană la bancomatUn român a fost închis pentru că a furat bani de la un bancomat folosind un dispozitiv adeziv din plastic. Dumitru Istoc, 40 de ani, fără domiciliu stabil, a fost prins folosind dispozitivul la un bancomat de la o filială a Barclays Bank, in Reading (Berkshire).

Banda din plastic împiedica banii să iasă din bancomat atunci când clienţii îşi foloseau cardurile şi numerele pin. După ce plecau fără bani, Istoc sau un prieten îndepărta banda din plastic în care rămâneau prinşi banii.

Judecătorilor de la Reading Magistrates Court li s-a spus că dispozitivul a fost folosit în 16 ocazii şi că au fost obţinute 1.760 de lire sterline în urma tranzacţiilor – victima fiind Barclays Bank şi nu clienţii individuali. Procurorul Joanne Belsey a spus că Istoc a fost arestat după ce a fost văzut folosind banda din plastic şi a fost găsit având încă una asupra sa. Însă avocatul apărării, Jan Davies a spus că Istoc nu a recunoscut că a fost implicat în toate cazurile menţionate, deşi a admis că a venit în Reading de mai multe ori. Aceasta a mai spus că Istoc, a cărui prietenă din România aşteaptă un copil cu el, a fost şofer de tir şi a venit în UK cu 100 de lire în buzunar, sperând să-şi găsească un loc de muncă.

Cu toate acestea, prietenul său i-a luat banii şi l-a dat afară din locul în care era cazat la Londra, a spus aceasta, şi el a început să umble cu ţigani români care i-au dat dispozitivul adeziv din plastic şi i-au explicat cum să îl folosească. Aceasta a mai spus că el nu a primit întrega sumă din fiecare tranzacţie, ci numai 10 lire, de fiecare dată.

Davies a mai spus că Istoc a plâns pe timpul interogatoriului la poliţie şi că “îi pare extrem de rău că se află aici, în special pentru că mama sa este la spital la Roma unde a suferit o intervenţie pe cord deschis”.

Istoc a recunoscut că este vinovat de fraudă şi furturi comise între 6 iulie şi 7 august. El a fost condamnat pentru fiecare infracţiune la patru luni de închisoare de ispăşit consecutiv – un total de opt luni în detenţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cameron: “Criminalitate pură”

Românii de pretutindeni s-au organizat