Menu
in

Centrul Londrei: Unde au ajuns să doarmă românii fără adăpost. „Îi vedem doar noaptea… dimineața le curățăm mizeria”

Peste 20 de oameni, bărbați și femei, majoritatea din România, dorm pe saltele și cartoane în fața unui showroom Mercedes, într-una dintre cele mai bogate zone ale Londrei.

Proprietarul unui magazin din zonă a declarat pentru MailOnline că grupul este „în mare parte din România” și vine în zonă la ora 20:30, în fiecare noapte.

El a mai spus că dimensiunea grupului a crescut recent, semn că mulți s-au întors înapoi din România, după ce restricțiile au fost ridicate.

„Îi vedem doar noaptea … și dimineața le curățăm mizeria”, a spus el.

Acest lucru, scrie The Sun, se întâmplă pe fondul unei creșteri a numărului de persoane fără adăpost, după ce hotelurile au fost redeschise și i-au evacuat pe cei care dorm pe străzi, după ce i-au adăpostit în timpul pandemiei de coronavirus.

277 de români, repatriați de MAE din Franța și Marea Britanie. Printre aceștia și persoane fără adăpost

Pe 31 iulie, un grup de români și-a instalat tabăra în Park Lane, în centrul Londrei. Grupul dormea ​​vizavi de hotelul de cinci stele Mayfair Hilton, la câțiva metri de Hyde Park.

Consiliul Westminster a anunțat că cheltuiește mai mult de 7 milioane de lire sterline pe an pentru a ajuta oamenii să nu mai stea pe străzi, oferind peste 500 de locuri de cazare pe noapte.

Aproximativ 15.000 de persoane au fost găzduite în hoteluri după ce guvernul a alocat 3,2 milioane de lire sterline ca parte a schemei „Everyone In” în care autoritățile locale erau obligate să găzduiască persoanele vulnerabile.

Dar, organizațiile caritabile au avertizat că mii dintre acestea au fost alungate îna stradă, în ciuda amenințării continue a Covid-19.

Crimă sălbatică în Gran Canaria, român fără adăpost în scaun cu rotile, strangulat și incendiat. Două arestări

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version