Menu
in ,

Coronavirusul va falimenta mai mulți oameni decât va ucide. Care este adevărata urgență globală

Pericolul economic în cazul coronavirus este exponențial mai mare decât riscurile pentru sănătate pentru public, scrie The Independent.

Dacă virusul îți afectează direct viața, este foarte probabil să te oprești să mai mergi la muncă, forțându-ți angajatorul să te concedieze sau să îți poți falimenta afacerea.

Miliardele de dolari șterse de pe piețele financiare din această săptămână vor fi doar începutul, dacă guvernele nu vor lua măsuri. Și dacă președintele Trump continuă să se poticnească în gestionarea situației, aceasta poate afecta chaiar șansele sale de a fi reales.

Joe Biden a identificat în special Covid-19 ca fiind o slăbiciune pentru Trump, promițând o conducere „constantă și liniștită” de care are nevoie America.

La nivel mondial, Covid-19 va distruge economic milioane de persoane, mai ales că epidemia a format o furtună perfectă cu prăbușiri pe piața bursieră, un război al petrolului între Rusia și Arabia Saudită și un război real în Siria care duce la o altă criză a refugiaților.

Londra. Scădere dramatică a numărului celor care călătoresc cu metroul, pe fondul problemelor cauzate de coronavirus

La fel de importantă precum combaterea virusului – dacă nu mai importantă – este vaccinarea economiilor noastre împotriva pandemiei de panică.

Suferința umană poate apărea sub formă de boală și moarte. Dar de asemenea poate interveni dacă nu ne plătim facturile sau vă ne pierdem casa.

Îngrijorător este faptul că guvernele continuă să vadă coronavirusul ca pe o criză în sănătate, nu ca pe una economică.

Este dificil să ne imaginăm că Italia nu intră într-o recesiune (a noua economie ca mărime din lume este acum blocată). De asemenea, este dificil să ne imaginăm că nu afectează Europa și cel mai mare partener comercial al acesteia, Statele Unite. Și este imposibil de văzut cum nimic din toate acestea nu se va transforma într-o criză globală, cu excepția cazului în care guvernele vor interveni mai repede și mai puternic decât au făcut-o acum 12 ani în timpul ultimei crize financiare.

Document: Criza coronavirus în Marea Britanie va dura până în 2021. Peste 80% din populație se va infecta, numărul deceselor ar putea depăși 500.000

Aproape perfect sincronizat cu coronavirusul a izbucnit un război petrolier Rusia-Saudita. Pe termen scurt, atât Moscova, cât și Riyadh își pot permite scăderea peste noapte de 30% a prețului petrolului.

Președintele Trump a impus reduceri de impozit pe salariile întârziate și ajutor pentru lucrătorii zilieri – măsuri care vor ajuta atât angajatorii cât și angajații să supraviețuiască.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version