Menu
in

Organizația Mondială a Sănătății: 15 milioane de oameni au murit din cauza COVID

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 15 milioane de oameni din întreaga lume au murit din cauza COVID – sau ca urmare a impactului acestuia asupra serviciilor de sănătate.

Mai mulți bărbați (57%) au murit direct sau indirect din cauza COVID decât femeile (43%) la nivel mondial, arată datele OMS.

Datele OMS arată că numărul deceselor în exces cauzate de COVID se situează undeva între 13,3 milioane și 16,6 milioane de persoane, între 1 ianuarie 2020 și 31 decembrie 2021. Acesta este mai mult decât dublu față de numărul oficial de decese, de aproximativ șase milioane.

Mortalitatea în exces se referă la numărul de persoane care au murit din cauza virusului, fie direct, fie indirect, prin imposibilitatea de a accesa serviciile de sănătate pentru alte afecțiuni.

Cei mai mulți oameni au murit de COVID în Asia

Cifrele au fost compilate folosind date raportate de țări și modele statistice, a arătat OMS.

Avertisment din partea OMS: «Focarele de COVID-19 se răspândesc precum un incendiu forestier. Guvernele să fie pregătite pentru revenirea la carantină»

Cele mai multe decese în exces de COVID (86%) au avut loc în Asia de Sud-Est, Europa și Americi, potrivit cifrelor.

Țările cu venituri medii au avut 81% din decese, 28% au avut loc în țările cu venituri medii-superioare și 4% în cele cu venituri mici.

Aproximativ 68% din toate decesele în exces la nivel mondial au avut loc în doar 10 țări.

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a comentat: „Aceste date nu numai că indică impactul pandemiei, ci și necesitatea ca toate țările să investească în sisteme de sănătate mai rezistente, care pot susține serviciile de sănătate esențiale în timpul crizelor, inclusiv o sănătate mai puternică”.

În Marea Britanie, guvernul a crescut contribuțiile la asigurările naționale și a alocat milioane de lire sterline pentru a ajuta la reducerea numărului de persoane care așteaptă tratament în spital din cauza întârzierilor legate de COVID, scrie Sky News.


Organizația Mondială a Sănătății: 15 milioane de oameni au murit din cauza COVID…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version