Deputatul pentru Diaspora, Aurelian Mihai, a lansat o scrisoare către românii din afara granițelor în care le spune că trebuie să facă un efort și să meargă duminică la vot.
„Dragi români.
Am ales să vă scriu aceste rânduri prin care vă îndemn să participaţi la exerciţiul electoral din luna Noiembrie nu din dorinţa de a vă solicita sprijinul pentru un candidat sau altul pe care eu l-aş vota, ci pentru că este un act civic. Dincolo de a folosi cuvinte ca datorie, obligaţie sau verbul “a trebui”, vă asigur că nu există armă mai potrivită decât votul pentru un cetăţean român, oriunde s-ar afla, în Romania sau în diaspora.
Ne-am obişnuit de mulţi ani cu minciuna, corupţia, neseriozitatea şi lipsa de respect a celor care au decis şi decid în clasa politică. Faptul că au târât în mizerie statutul cetăţeanului român, că au terfelit ideea de bunăstare pe care fiecare dintre noi ar fi trebuit să o cunoască acasă, unde ne-am născut, că au împins românii să părăseasca România în căutarea acelei bunăstări pe care ei, cei puţini, dar puternici, nu au fost în stare să o ofere, m-au determinat, pentru a-mi evita reproşuri, să mă implic, să crictic pozitiv sau nu, să le arăt că exist, să VOTEZ!
Şi am votat şi înainte de a trai în diaspora, în Madrid, dar şi după ce am revenit acasă. Am votat în speranţa şi că Romania va cunoaşte o aslfel de cale dorită de mine, dar am votat şi gandindu-mă la dvs. cei pe care vă reprezint la fel cum voi vota şi de acum înainte.
Toată ura, toată nesupunerea, toată bunăvointa mea şi toată forţa mea se transpun că şi cetatean prin vot. Votul este amprenta pe care noi o lăsăm pe obrazul candidaţilor şi este şi amprenta pe care el, candidatul, face tot posibilul, prin faptele sale, să o primeasca pe obrazul său, din varful degetului apăsat sau nu, care îşi lasă acea amprentă, tot pe obrazul său, curat sau mai puţin curat, iar temerea cea mai mare a unui politician este votul popular.
Şi pentru ca eu să votez, mi-au murit rude, bunici în razboaie, iar mulţi alţi români celebri sau nu, în istorie, au militat pentru că eu, cetăţeanul să le arat altor cetăţeni, indiferent de rangul pe care-l poartă, că exist.
Dacă vom ieşi la urne în diaspora, dincolo de numărul statistic al voturilor, le demonstrăm că sfidarea unora, ne motiveaza să le arătam că gresesc sau că lipsa de respect faţă de noi, cei obisnuiţi cu lipsurile departe de casă, le arată că ei greşesc.
Ştiu că este greu să mergeţi zeci, sute de kilometri şi nici nu vă cer să irosiţi banii familiei, poate ai copiilor, dar cei care aveti timp şi sectii de votare aproape, nu evitaţi să votaţi.
10.000, 100.000 de mii, un milion de voturi pe care le aducem, pe noi ne vor scoate din casă o zi, pe ei s-ar putea să îi oblige zi de zi, până îşi vor face datoria faţă de noi sau îi vom lăsa pe alţii mai buni să ne reprezinte!
Vă mulţumesc,
Deputatul dumneavoastră, Aurelian Mihai, diaspora, Europa de Vest”