Europarlamentarul Corina Crețu: „Ridicarea restricțiilor, o victorie a rațiunii”

“Anul 2014 a început cu o veste bună pentru cetăţenii români: ţările care mai aveau restricţii privitoare la accesul lor pe piaţa muncii le-au ridicat cu începere de la 1 ianuarie a.c. Este, până la urmă, o victorie a raţiunii şi a valorilor pe care este construită Uniunea Europeană, care a dovedit consescvenţă în aplicarea lor.”

„În acest context apar cu atât mai deplasate şi mai lipsite de sens campaniile de presă îndreptate împotriva românilor, campanii la care au aderat şi oameni politici importanţi din Germania şi din Marea Britanie, nu doar demagogi în căutare de voturi în perspectiva alegerilor europene din mai”, se arată într-un comunicat remis, pe 4 ianuarie, de europarlamentarul Corina Creţu, vicepreședinte PSD.

Aceste campanii, mai spune ea, “au eşuat în ridicol, pentru că apocaliptica invazie a românilor nu a avut loc”.

“Este surprinzător să constaţi cum politicieni germani de talia lui Elmer Brok, membru CDU, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European, se alătură taberei care îi discriminează pe români, deşi cunosc foarte bine faptul că românii nu pot fi trataţi drept emigranţi, iar propunerea de ampretare a celor care beneficiază de ajutoare sociale şi sunt expulzaţi din Germania este absurdă şi contravine regulilor din UE. Propunerea domnului Brok şi a altora precum el aduce aminte de un trecut pe care cu toţi îl credeam depăşit şi lecţia lui învăţată”, susţine Creţu.

Potrivit acesteia, nicio dată statistică nu demonstrează că românii ar fi o problemă pentru sistemele de sănătate şi de protecţie socială ale Germaniei şi Marii Britanii, ţări care, însumate, au o populaţie de circa 140 de milioane de cetăţeni, iar posibilii beneficiari abuzivi de ajutoare de origine din România nu depăşesc cinci până la zece mii de oameni în cele două ţări.

Daciana Sârbu cere moderație: „Presa şi politicienii din partea Marii Britanii să înceteze atacurile xenofobe”

Dacă ei sunt totuşi o povară, nu cred că ar fi aşa o mare problemă ca, la nivelul Uniunii Europene, să înfiinţăm un fond special de asigurări sociale, care să compenseze eventualele pierderi ale ţărilor care au astfel de probleme din cauza altor cetăţeni europeni. Sunt decisă ca, în următoarea perioadă, să deschid o dezbatere în PE pe această temă, care are o mai largă arie de cuprindere, pentru că se referă, de fapt, la generalizarea unor beneficii sociale la nivelul UE.”

Îmi exprim convingerea că raţiunea va fi mai puternică decât demagogia şi populismul şi vom reuşi să dezbatem, în viitoarea campanie pentru alegerile europene, teme relevante pentru viitorul Uniunii în ansamblul său, şi pentru fiecare cetăţean în parte”, mai afirmă Creţu.

Europarlamentarul Ivan: Atitudinea față de români este execuție publică!

Începând de miercuri, românii şi bulgarii pot munci în întreaga Uniune Europeană (UE), după şapte ani de la aderarea celor două ţări la UE, în urma anulării ultimelor restricţii impuse de către nouă ţări, şi anume Austria, Belgia, Franţa, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda şi Spania.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a îndemnat sâmbătă la o dezbatere obiectivă cu privire la migrarea bulgarilor şi românilor, încercând să calmeze o polemică izbucnită după deschiderea totală a pieţei muncii germane cetăţenilor celor două ţări, relatează AFP.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daily Mail: Românii care vin în UK dau șpagă pentru a putea trece prin Ungaria

Comisarul Laszlo Andor: Se pregătește ieşirea Marii Britanii din UE, prin disputa privind imigraţia