Fost tenisman și jurnalist sportiv, Mihai Rusu vrea să îi reprezinte pe românii din diaspora în parlament

Mihai Rusu a ajuns în Germania în 1977. Tenisman de valoare la Steaua București, a reușit să își continue cariera sportivă, devenind apoi antrenor federal al Germaniei. În 1983 a intrat ca redactor sportiv la Radio Europa Liberă. A fost mereu atent la ce se întâmplă în România și s-a implicat în politică, alături de ”dreapta”.

În 2010 a înființat la München prima asociaţie politică românească în Occident sub titlul “Amiciţia PDL-München”. Acum s-a înscris la selecția pentru candidații din diaspora organizată de PMP.

Mihai Rusu, de ce vrei să candidezi pentru un post de parlamentar de diaspora şi de ce alături de PMP?

«Cred că a sosit timpul ca cineva din afara României să reprezinte diaspora în Parlament prin identificarea civică, dar şi aceea de mentalitate; faptul că am ales PMP se datorează iniţiativei dlui Eugen Tomac de a apela la oamenii noştri din afara României în vederea câştigării unui nou electorat.»

Inevitabil, PMP este identificat cu Traian Băsescu, personalitatea fostului președinte pune în umbră orice altă caracteristică a acestei grupări. Ești un soldat în armata lui Traian Băsescu?

«Mai întâi sunt un cetăţean liber cu convingeri proprii după 39 de ani de viaţă în Germania; nu sunt soldat şi nici nu am răspuns vreodată la comenzi astfel încât personalitatea preşedintelui Traian Băsescu defineşte PMP ca o entitate non-conformistă pe o scenă politică românească dominată de yesmani cu interese “mici”.»



PMP se definește partid ”de dreapta”. Este importantă ideologia, stânga sau dreapta sau noile curente, în rezolvarea problemelor românilor din diaspora?

«Filozofia creştin-democrată considerată a fi de “dreaptă” a fost imediat preluată de românii noştri din afară, întrucât ea promovează drepturile omului, piaţa liberă cu mişcarea şi protecţia de capital, exact ceea ce nu au avut ei în România; această filozofie trebuie promovată în diaspora pentru a fi exportată în România, unde mulţi sunt încă spălaţi pe creier cu “dreptatea socială” a PSD-ului.»

În cazul în care nu vei fi ajunge parlamentar, vei abandona viața politică?

«Dacă nu voi ajunge în Parlament pe poziţia unui senator, atunci rămân în continuare foarte angajat politic, atât personal, cât şi jurnalistic. M-am convins de necesitatea unor ştiri şi comentarii politice echilibrate faţă de tendinţa de dezinformare.»

Ai lucrat mulți ani la Europa Liberă, postul care menținea vie amintirea libertății în sufletul românilor. Comparativ cu anii dinainte de 1989, este mai bine în România acum?

«Activitatea mea de redactor la Radio Europa Liberă München mi-a rotunjit conştiinţa politică prin responsabilitatea pe care am avut-o faţă de ascultători; totdeauna am fost un fan al dreptăţii şi libertăţii pe care am definit-o ca un motto al programelor mele; sigur că azi este mai bine în România decât înainte de 1989, având tocmai aceste dimensiuni politice, civice şi sociale. Partea economică a pierdut cadenţa datorită monopolului post-comunist deţinut de oamenii fideli vechiului sistem transformat într-un partid al “dreptăţii sociale” cu Porsche, Mercedes Benz, Bentley şi vile la Monaco.»

Continuarea interviului în Ziarul Românesc din Germania.

PNL propune un plagiator ca reprezentant al românilor din Diaspora în Parlament

Candidat din Marea Britanie pentru USR-ul lui Nicușor Dan: „Merităm mai mult decât parlamentarii pe care îi avem”

Doar șapte secții de votare potrivit legii, în diaspora. Singura secție din Marea Britanie, la Luton

Plouă cu candidați independenți în diaspora. Toți sunt susținuți de PACT (Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O emisiune radio de la BBC a fost anulată, după glume cu tentă sexuală la adresa reginei Marii Britanii

Robert Turcescu scoate „românul” din el: „Sunt mândru să îi arăt copilului meu cum miroase un grătar încins cu mititei și cum se bea o bere românească”