in

Fraudă la bancomateUn român care a fost expulzat din Marea Britanie în urmă cu șapte ani a fost condamnat la patru luni de închisoare după ce a revenit în această țară cu scopul de a sustrage bani din ATM-uri, relatează Daily Mail.

Claudiu Ojogel, în vârstă de 31 de ani, a fost expulzat din Marea Britanie în 2005, fiind descoperit că se folosea de o identitate falsă, dându-se drept cetățean al Republicii Moldova.

El a revenit în Anglia, unde o rețea de infractori români i-a spus despre furturile de bani din ATM-uri, descriindu-le drept “o modalitate ușoară de a face bani “.

El a fost observat comportându-se suspect la un ATM Halifax din cartierul londonez Moorgate. La percheziție s-a găsit asupra lui suma de 340 de lire sterline și un dispozitiv de extragere a banilor, “un dispozitiv mic din metal, care se introduce în ATM (…) banii intră în aceast dispozitiv și nu pot fi nici scoși de client, nici depuși înapoi în ATM”, potrivit judecătorului Timothy Devlin de la Tribunalul Old Bailey.

După ce clientul încearcă fără succes să își ia banii, infractorii vin să facă o tranzacție și colectează suma captivă în acest dispozitiv, explică aceeași sursă. Ojocel a pledat vinovat în fața magistraților de la tribunalul din Londra la începutul lunii, fiind condamnat la patru luni de închisoare și plata sumei de 340 de lire sterline.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banii în pașaport

JO 2012: După zece zile de competiţie, România- locul 20. Programul probelor de marţi