Menu
in

Încă boală extrem de periculoasă a ajuns în Marea Britanie. S-au semnalat deja infecții cu variola maimuței, anunță ministrul Sănătății

Pe lângă pandemia de coronavirus, Marea Britanie este afectată acum de temuta variolă a maimuței.

Astfel, scrie Daily Mail, doi pacienți din nordul Țării Galilor au fost testați pozitiv pentru virusul ucigaș pe care l-au contractat în străinătate.

Oferind dovezi parlamentarilor cu privire la pandemia de Covid, ministrul Sănătății, Matt Hancock ,a anunțat țara că se confruntă și cu un „focar” al unui virus rar.

Hancock a descris situația ca fiind „absolut standard” și a insistat că se ocupă „de acest tip de focare tot timpul”. El nu a oferit detalii despre câți pacienți au fost infectați sau dacă virusul s-a răspândit în Marea Britanie alături de coronavirus.

Public Health Wales a confirmat apoi că au fost observate „două cazuri de variolă din străinătate”. Ambii pacienți provin din aceeași casă, din nordul Țării Galilor, dar nu au fost date detalii despre vârsta sau sexul lor. Doar unul dintre ei este încă tratat în spital.

Oficialii din domeniul sănătății nu au dezvăluit, de asemenea, din ce țară a fost contractată boala, dar variola se găsește în principal în Africa Centrală și de Vest.

Pacienții au fost infectați la începutul lunii mai și deja se aflau în carantină pentru Covid.

După varianta indiană, Regatul Unit se confruntă acum cu tulpina thailandeză a coronavirusului

Rara boală tropicală, care provoacă simptome asemănătoare gripei și vezicule pe piele, este cauzată de un virus răspândit de maimuțe, șobolani, veverițe și alte mamifere mici. Se poate răspândi între oameni prin contactul cu pielea, tuse și strănut, precum și prin atingerea hainelor sau așternuturilor contaminate.

Cu toate acestea, transmiterea de la om la om este neobișnuită, iar virusul nu se răspândește la fel de ușor precum coronavirusul.

Se pare că rata de infectare cu acest tip de virus este foarte mică, deoarece oamenii prezintă simptome evidente, ceea ce duce la izolarea rapidă și oprirea răspândirii virusului.

Până la 10% dintre persoanele care se îmbolnăvesc de variolă mor și majoritatea deceselor cauzate de virus apar la grupe de vârste tinere, potrivit OMS.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version