Menu
in

Vaccinarea obligatorie a personalului medical din Anglia ar putea fi ELIMINATĂ

Miniștrii britanici se întâlnesc la începutul acestei săptămâni pentru a decide dacă se va renunța sau nu la vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a personalului medical din Anglia, scrie BBC.

Potrivit legii, personalul NHS trebuie să fie complet vaccinat până la 1 aprilie, ceea ce înseamnă că cei nevaccinați trebuie să facă prima primă doză până joi, 3 februarie.

Dacă nu sunt vaccinați până în aprilie, vor fi redistribuiți sau concediați. Aproximativ 77.000 de angajați ai NHS sunt nevaccinați.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Sajid Javid, a spus că cerința vaccinării a fost „ținută sub revizuire”, dar că este „datoria” personalului NHS să se vaccineze.

Javid a declarat comisiei de sănătate și asistență socială din Camera Comunelor că, atunci când regulamentul a fost anunțat, varianta dominantă era Delta, iar acum este corect să „reflectăm” conform variantei Omicron dominante. S-a lăsat de înțeles că nu au fost luate decizii finale.

OMS: „Toate țările din Europa să ia în considerare vaccinarea OBLIGATORIE”

Guvernul a fost sub presiunea unor grupuri din cadrul serviciului de sănătate pentru a anula regulamentul, pe fondul avertismentelor conform cărora ar duce la o criză de personal. Colegiul Regal al Moașelor a avertizat că politica ar putea avea un „impact catastrofal” asupra serviciilor de maternitate, în timp ce Colegiul Regal al Medicilor Generali și Colegiul Regal de Asistență au cerut amânarea termenului limită.

Dar Ministerul Sănătății și Asistenței Sociale a insistat anterior că politica este „un lucru corect de făcut pentru a proteja pacienții”. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie spune că vaccinurile s-au dovedit a fi eficiente împotriva spitalizării, mortalității, infecțiilor și transmiterii.

„Mai multe studii au furnizat dovezi că vaccinurile sunt eficiente în prevenirea infecțiilor Covid-19. Persoanele neinfectate nu pot transmite; prin urmare, vaccinurile sunt eficiente și în prevenirea transmiterii”, a spus un raport recent.


///Vaccinarea obligatorie a personalului medical din Anglia ar putea fi ELIMINATĂ///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4]
Exit mobile version