Menu
in

Îngrijitoare română abuzează o bătrână de 83 de ani cu demență: „O să te ia dracul! F… -te de babă!”

Mai multe videoclipuri înregistrate într-un azil din Port Sunlight, Wirral, Merseyside, arată scene violente în care o îngrijitoare de origine română abuzează o bătrână de 83 de ani, cu demență.

Potrivit Liverpool Echo, Valentina Baghiu, în vârstă de 23 de ani, ignora rugămințile victimei de a o lăsa în pace și o amenința cu pumnul.

Mai mult, românca a lovit-o cu o mătură peste picioare pe femeie, în timp ce o înjura în limba română: „F…-ți de babă! O să te ia dracul!”

Tânăra nu a fost însă condamnată la închisoare, după ce a recunoscut că a maltratat-o pe bătrână, din cauză că era însărcinată, se mai arată în publicația citată.

Un membru al personalului a filmat abuzurile, la Birch Tree Manor, la Port Sunlight, la două date nespecificate, între mai și noiembrie 2019.

Doamna Mernock a murit în noiembrie și, luna următoare, denunțătorul a trimis un e-mail la Serviciile de îngrijire socială pentru adulți Wirral care conținea cele două videoclipuri.

Fiica victimei, Sarah Thomas, a declarat la Liverpool Crown Court că „i s-a făcut rău” când a aflat ce investiga poliția.

Femeia a dezvăluit că, cu doar câteva săptămâni înainte de a muri, mama ei se plânsese de „oameni care o loveau, o împingeau și strigau la ea”.

Sarah Thomas a mai spus că mama ei era vizibil afectată când a vorbit despre acest lucru, dar după ce a discutat cu personalul, s-a gândit că din cauza stării mamei sale „probabil că ceea ce se întâmpla era doar în capul ei”.

A jefuit o bătrână de 86 de ani. Este incredibil ce motiv a invocat românul

„Se pune întrebarea, dacă aș fi crezut-o la acea vreme, ar mai fi aici și astăzi?”, s-a întrebat fiica victimei.

Procurorul a spus încă să doamna Mernock nu a murit în „circumstanțe legate de aceste infracțiuni”.

Procurorul a mai relatat că Baghiu „aparent trezind victima, care dormea ​​pe un scaun într-o zonă publică a casei de îngrijire”, „lovind-o peste mâini și picioare” cu o mătură pe care o folosea pentru a mătura podeaua.

În cel de-al doilea clip, Baghiu râde  în timp ce victima ei lipsită de apărare o imploră în repetate rânduri „lasă-mă”, „lasă-mă în pace” și „oprește-te”.

Baghiu i-a spus apoi „uite-te la mine” și când doamna Mernock a încercat să se ridice de pe scaun pentru a scăpa, a apucat-o de încheietura mâinii și a tras-o înapoi.

Baghiu i-a mai spus pensionarei: „Nu mă zgâria, altfel te voi lega”.

În imagini, poate fi văzută bătând cu degetele în fața femeii, spunând: „Parcă mă joc cu pisica”.

Și, în timp ce-și flutura pumnul strâns prin fața victimei, o amenința: „O să-l primești diseară, înțelegi?”

Baghiu a declarat că are grijă de fiului său de cinci ani din România și aștepta un al doilea copil, în octombrie.

Judecătorul a condamnat-o pe româncă la șase luni de închisoare, cu suspendare pentru 18 luni.

De asemenea, i-a ordonat să desfășoare 75 de ore de muncă neremunerate și 15 zile de reabilitare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version