Menu
in

O veste grozavă: Marea Britanie confirmă reluarea călătoriile neesențiale din luna mai

Se pare că din luna mai Marea Britanie va relua călătoriile neesențiale, a confirmat ministrul Transporturilor britanic, Grant Shapps.

Toate călătoriile neesențiale au fost interzise de Marea Britanie începând cu 4 ianuarie, scrie The Independent.

Cu toate acestea, Marea Britanie va folosi un sistem de tip semafor, cu țări clasificate în trei culori. Pentru cele din pe lista verde, nu se prevede carantinarea călătorilor. În schimb, aceștia ar putea fi obligați să facă un test rapid antigen la plecare și un test PCR în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie.

Marea Britanie a publicat o nouă listă roșie. Vezi din ce țari nu este permisă intrarea în Regatul Unit

Lista verde ar putea include Gibraltar, Israel și Islanda; deși decizia finală va fi luată abia la începutul lunii mai.

Cei sosiți din țările de pe listele galbene și roșii vor fi obligați să stea în carantină timp de 11 nopți, acasă și respectiv la hotel.

În prezent, există 39 de țări pe lista roșie, inclusiv Qatar, Emiratele Arabe Unite și cea mai mare parte a Americii de Sud. Kenya, Bangladesh, Pakistan și Filipine au fost adăugate începând de azi, 9 aprilie.

De asemenea, va exista o „listă de supraveghere verde”, care va identifica țările de pe lista verde, dar expuse riscului de a trece pe lista galbenă.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat: „Călătoriile internaționale sunt vitale – stimulează afacerile și sprijină economia Marii Britanii – dar mai mult decât atât, reunește oamenii, conectează familiile care au fost ținute separat și ne permite să explorăm noi orizonturi.”

„Cadrul anunțat astăzi ne va permite să redeschidem călătoriile în condiții de siguranță și durabilitate, să ne asigurăm că ne protejăm realizările câștigate cu greu în ceea ce privește lansarea vaccinului și să oferim liniște sufletească atât pasagerilor, cât și industriei, pe măsură ce începem să călătorim din nou în străinătate”, a continuat acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version