Menu
in

Liverpool: Român își amenință colegii de casă cu moartea, în timp ce îi scuipă și îi înjură. Condamnări în Spania și România

Un român și-a amenințat colegii de casă cu moartea, în timp ce ținea în mână o macetă și un cuțit.

Florin Scorcea, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit vinovat de amenințare cu uciderea, șantaj și două acuzații de agresiune la Curtea Coroanei din Liverpool.

Românul mai stătuse în închisoare pentru tentativă de crimă în Spania.

Potrivit instanței, pe 16 martie, inculpatul și-a atacat prima victimă împingând-o și înjurând-o în bucătăria casei comune.

Cearta a pornit atunci când colegul său de casă a vrut să discute despre faptul că nu a putut dormi din cauză că Scorcea a dat muzica tare.

A doua zi, cei doi colegi de casă ai lui Scorcea erau în bucătărie când acesta a intrat în cameră pentru a lua o bere din frigider.

El i-a cerut celei de-a doua victime bani pe care a pretins că îi datorează. Când victima a spus că nu are să îi dea nimic, inculpatul a decis să îl intimideze pentru a-i da banii.

Scorcea a amenințat că îl va tăia cu maceta, îi va viola fiica și va defeca pe cei dragi lui. De asemenea, a folosit o mulțime de fraze „extrem de abuzive” și l-a scuipat pe colocatar.

Jaf cu pistolul la tâmplă în Belfast. Român acuzat că a legat două femei, le-a amenințat cu arma și le-a jefuit

„Te voi bate până când vei face pe tine. Te nenorocesc!”, a amenințat Scorcea.

Mai târziu, în aceeași zi, Scorcea s-a luat din nou de aceeași persoană, în timp ce ținea o macetă deasupra capului și un cuțit în cealaltă mână. Apropiindu-se de el i-a spus: „Te voi ucide!”.

„Nu am cunoscut în viața mea un om ca el. Mă tem că atunci când va fi eliberat, mă va ucide”, a spus victima în cadrul procesului.

Procurorul a dezvăluit instanței amploarea cazierului judiciar al lui Scorcea, care include infracțiuni anterioare comise în România, Spania și Marea Britanie.

Judecătorul a concluzionat că este necesară o sentință de închisoare prelungită pentru a-i proteja pe cei amenințați de român.

„Refuzi să îți asumi responsabilitatea, lucru demonstrat de faptele de dinaintea procesului și nu ai arătat nicio remușcare. Atitudinea ta tolerează violența ca mijloc de soluționare a disputelor și ai tendința de a-ți asuma puterea și controlul prin intimidare. Mi se cere să iau în considerare problema pericolului și dacă prezentați un risc semnificativ de a provoca daune grave prin săvârșirea unor infracțiuni suplimentare. Opinia mea este că tu o faci. Ești un om care bea mult și comite infracțiuni atunci când este beat, ceea ce te face cu atât mai periculos”, a spus judecătorul.

Scorcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu o perioadă prelungită de supraveghere de încă trei ani.

De asemenea, a fost emis un ordin de restricție care îi interzice contactarea celor doi reclamanți timp de 10 ani sau de a merge la 100 de metri de casa acestora.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version