Menu
in ,

Londra. Asistentă medicală din Republica Moldova, în centrul epidemiei de coronavirus: „Nu am trăit așa ceva de când lucrez. Stau la spital și 24 de ore. Sunt pacienți din ce în ce mai tineri”

O asistentă medicală din Republica Moldova care lucrează la unul dintre cele mai mari spitale din Londra spune că pandemia de coronavirus este un calvar pentru cei care lucrează în sistemul medical britanic.

Tatina Matei lucrează de aproape cinci de ani ca asistentă medicală la secția de Cardiologie și Boli ale Aparatului Respirator și îngrijește direct de bolnavii cu coronavirus.

Ea a declarat pentru TV8.md că în aceste zile grele este nevoită să dea tot ce poate pentru a alina suferința celor bolnavi şi pentru a salva vieți.

„Muncesc în linia întâi. În secția noastră se tratează pacienți care sunt suspecți sau infectați cu Covid-19. Avea foarte mulți pacienți. Nu se reușește tratarea tuturor, aici, în departamentul unde activez. Suntem nevoiți să-i transferăm în alte spitale sau să transferăm pacienții care deja sunt foarte gravi la terapie intensivă”, a declarat Tatiana Matei.

Moldoveanca spune că nu a mai trăit așa ceva de când este asistent medical.

„În secția mea avem aparate care susțin respirația artificială a pacienților care sunt deja în incapacitate de a respira singuri. Pacienții noștri sunt monitorizați 24/24. Suntem tot timpul lângă ei și îi susținem pe fiecare în parte așa cum putem noi mai bine. Muncesc foarte mult în ultima perioadă, facem ture în plus. Practic nu avem zile de odihnă, pentru că foarte mulți angajați au fost confirmați pozitiv și sunt în autoizolare”, a spus asistenta.

Doctor român din Londra, infectat cu coronavirus la spitalul unde lucra: ”Au fost greșeli majore în Marea Britanie”

Paramedic român din Londra, mesaj pentru conaționali: “Stați acasă. Nu mai facem față. Am văzut ditamai oamenii doborâți”

Tatiana povestește despre situații cumplite. Persoanele în vârstă care suferită de boli cronice au cel mai mult de suferit, iar unele nu mai pot fi salvate.

„S-au creat și paturi de urgență pentru a se reuși tratarea tuturor pacienților. Cei care sunt mai în vârstă și au probleme cronice, suferă cel mai mult. Acum cu acest virus, organismul lor este practic foarte slăbit. Ei nu pot trece peste acest virus, nu pot fi tratați. Foarte mulți dintre ei își pierd viața”, spune asistenta. 

Ea mai spune că dintre cei afectați de noul coronavirus sunt tot mai mulți tineri. Aceștia beneficiază de consiliere psihologică la spital.

„Și până acum au fost persoane cu diferite boli, dar ceea ce se întâmplă acum de când a apărut acest virus este un dezastru. Atâția tineri bolnavi nu am avut de când muncesc aici. Este chiar strigător la cer. Dacă de la început erau mai mult bolnavi care sunt trecuți de 60 de ani, acum avem pacienți de la 18 ani. Cam 30% sunt tineri, ceea ce este foarte dureros. Tinerii trăiesc un șoc foarte mare. Lor li se acordă consiliere psihologică”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version