in

Doctor român din Londra, infectat cu coronavirus la spitalul unde lucra: ”Au fost greșeli majore în Marea Britanie”

Un medic român din Londra, Tudor Toma, s-a infectat cu Covid în spitalul în care lucra. El a povestit pentru Europa Liberă cum s-a manifestat boala și și-a spus părerea despre felul în care se acționează în Marea Britanie contra virusului.

”La spitalul unde lucrez în Londra am avut foarte mulți pacienți încă de la început, din februarie, și sistemul de protecție, kiturile de protecție în Marea Britanie au fost destul de sumare ca să zic așa, adică nu am avut echipamentul care a fost în China, în Italia. Și cum virusul se transmite foarte ușor, din păcate, toată echipa, toți care am fost în spital am fost infectați. Acum marea majoritate sunt mai bine, însă este foarte trist că am avut o asistentă care lucra pe salon și care a murit.

Eu am avut o formă mai ușoară. Criteriile de internare sunt pentru pacienți care au nevoie de oxigen, eu nu am avut nevoie de oxigen, deci am luat tratamentul acasă. ”

Medicul Tudor Toma spune că în Marea Britanie s-au făcut greșeli majore, începând cu sistemul de testare.

”Criteriile de testare au fost modificate treptat, noi am avut pacienți pozitivi încă din februarie, începutul lui martie, când criteriile erau foarte stricte, de exemplu, trebuia să fi avut contact cu cineva din China sau din Italia ca să poți să fii testat. Am avut pacienți care aveau simptome de COVID și n-am putut să-i testăm, pacienții respectivi nu au fost izolați inițial. Așa au fost criteriile de la guvernul britanic. Noi am cerut să fie testați, dar abia pe 10 martie s-au schimbat criteriile de testare și doar după aceea am putut să avem o imagine mai clară cu cine este pozitiv sau negativ.

(…) Problema în Anglia este că sistemul este supercentralizat, este coordonat de stat și tot ce se întâmplă în sistem vine de la guvern. Iar guvernul în primele săptămâni nu a considerat că pandemia este o amenințare la care țara nu va putea face față. În februarie, de exemplu, erau la radio tot felul de anunțuri ”stați liniștiți, guvernul britanic are grijă de voi, sistemul național de sănătate e complet pregătit să facă față tuturor problemelor”. Din păcate, toți din sistem vedem că au fost niște lipsuri și niște greșeli de organizare majore.

Măsurile de distanțare au fost luate târziu

(…) Boris Johnson nu a fost convins că este o infecție periculoasă care se transmite foarte ușor. Spunea că ne imunizăm și putem merge înainte cu economia. E clar că a fost o decizie politică de la cel mai înalt nivel care a fost greșită. Situația s-a schimbat acum, dar întârzierea de două, trei săptămâni face diferența. În momentul în care transmiterea comunitară este scăpată de sub control este mult mai greu. Dacă în februarie erau luate măsurile de distanțare socială, probabil că nu aveam numărul de cazuri de acum”.

Interviul complet AICI

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

https://ziarulromanesc.at/soc-la-branau-femeie-austriaca-de-41-de-ani-moarta-de-covid-19-nu-avea-alte-boli-era-doar-obeza/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bossul Ryanair este tranșant: „Nu vom aplica regulile idioate de distanțare!”

Londra. Asistentă medicală din Republica Moldova, în centrul epidemiei de coronavirus: „Nu am trăit așa ceva de când lucrez. Stau la spital și 24 de ore. Sunt pacienți din ce în ce mai tineri”