Menu
in

Londra. Cum sunt tratate victimele traficului sexual din România: „Mă bătea pentru că nu câștigam destui bani”

Victimele traficului sexual din România dezvăluie cum ajung să fie controlate de proxeneți prin promisiuni, abuzuri fizice și verbale și supraveghere constantă.

The Guardian scrie despre povestea Elenei, ademenită în Marea Britanie de un bărbat român pe care l-a cunoscut pe Internet. I-a promis că vor trăi împreună și că îi va găsi de lucru într-un restaurant.

Imediat ce a ajuns la Londra, în 2016, femeii i s-a spus că are datorii față de o bandă de infractori, care îi plătise călătoria și cazarea.

Elena a fost nevoită să lucreze într-un bordel din Paddington, în centrul Londrei. Una dintre colegele ei era o tânără româncă de 14 ani, care mai avea opt frați și căreia i se promisese o slujbă de chelneriță.

Victimele erau abuzate fizic și verbal de Petre Niculescu. Partenera lui Niculescu, Romelia Florentina Radu, însoțea femeile pe stradă, pentru a negocia cu clienții.

Petre Niculescu și Romelia Florentina Radu au fost condamnați la 14 ani de închisoare

Dacă poliția se apropia, li se spunea să mintă despre identitatea și adresa lor.

În ciuda acestui supravegherii aproape constante, Elena a reușit în cele din urmă să ajungă la o secție de poliție.

Regatul Unit a ajuns paradisul proxeneților și al traficului sexual din România

Niculescu și Radu au fost primele persoane urmărite penal pentru trafic sexual de copii, în temeiul Legii privind sclavia modernă, din 2015, mai scrie The Guardian.

O altă victimă a unei bande române a declarat: „La început, erau prietenii mei, dar imediat ce am ajuns în Anglia, au început să mă abuzeze fizic. Eram bătută de multe ori pentru că nu câștigam destui bani.”

„După un timp, bătăile au devenit rutină. Chiar dacă clienții nu m-au abuzat fizic, m-am simțit abuzată pentru că eram obligată să fac sex cu ei chiar și atunci când nu voiam să fac asta. Uneori, era dureros.

„M-am simțit dezgustată de ceea ce făceam și am vrut să mă opresc, dar [el] a vrut mai mulți bani și m-a forțat să continui. M-am speriat pentru că ă mă ă amenința că îi va face rău mamei.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
Exit mobile version