Peste un milion de lire sterline au făcut mai mulți români din falsificarea de permise de conducere britanice și europene și din vânzarea de obiecte și servicii fictive pe Internet. Cum în Marea Britanie permisul de conducere este și document de identitate, cei doi creaseră o afacere profitabilă.
Au mers până acolo că au realizat un permis pe numele fostului premier britanic David Cameron, ba chiar au pus adresa reședinței prim miniștrilor britanici: 10 Downing Street.
Dragoș Dragomir (foto 1), de 34 de ani, a primit șapte ani de închisoare pentru fraudă după ce a fost prins în luna iunie a anului trecut la o adresă din Herts, unde locuia sub nume fals.
Complicele acestuia, Mihai Cîrstoiu, de 37 de ani, a recunoscut acuzații similare și a primit șase ani de închisoare. Alți trei complici au fost condamnați la pedepse cu închisoarea.
Dragomir falsifica orice, de la cărți de identitate din UE, la pașapoarte și facturi de utilități, cu ajutorul cărora banda a deschis peste o sută de conturi.
Când poliția a percheziționat o locuință din Enfield, în nordul Londrei, au descoperit cărți de identitate din Spania, Austria, Italia, Slovenia, Polonia și România.
Ofițerii au găsit, de asemenea, mai multe imprimante și computere destinate să producă documente și „eșantioane de carduri de identitate”, inclusiv un permis de conducere britanic care poartă imaginea fostului prim ministru britanic David Cameron.
Dragomir trăia sub numele fals al lui Andrei Bernath, fiind dat în urmărire europeană pentru fapte comise în România, în 2007.
Doi dintre „soldații” lui Dragomir și Cîrsoiu, George Cerneanu și Alexandru Stanciu au deschis mai multe conturi bancare în diferite orașe din Marea Britanie, cu ajutorul documentelor false.
Cerneanu, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat pe când încerca să retragă bani dintr-un cont deținut la Santander, în Liverpool, pe 13 iunie 2017.
Stanciu, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat la domiciliul său din Woodford, pe 12 iulie.
Ambii au fost primit doi ani și jumătate după ce au pledat vinovat la conspirație pentru a comite fraude, conspirație pentru spălarea banilor și posesie de documente false de identitate.
Maria Bilici (foto 2), de 33 de ani, a fost arestată pentru patru ani pentru spălarea banilor după ce a fost prinsă înainte de a putea părăsi Marea Britanie.
Ea a încercat să-și vândă casa din St. Albans, Hertfordshire și autoturismul Range Rover, dar a fost prinsă de polițiști înainte de semnarea contractului.
De asemenea, s-a dovedit că ea a obținut în mod fraudulos un împrumut de 25.000 de lire sterline, care a fost încasat și trimis în străinătate.
https://ziarulromanesc.net/observator/actualitate/irlanda-roman-condamnat-pentru-cea-mai-mare-frauda-din-istoria-serviciilor-sociale-irlandeze/
I-au întrecut pe infractorii români. Trei moldoveni, fraudă de 16 milioane de lire sterline