Menu
in

Londra. Româncă acuzată că ar fi luat parte la un furt de diamante de 4,2 milioane de lire sterline dintr-o celebră bijuterie de pe New Bond Street

Pe 1 septembrie a început procesul unui grup acuzat că a organizat unul dintre cele mai mari furturi din istoria justiției britanice.

Este vorba despre furtul „în stilul filmului Ocean’s 11” a unor diamante, în valoare de 4,2 milioane de lire sterline, de la un cunoscut bijutier de lux din Mayfair.

Georgeta Danila, în vârstă de 52 de ani, a fost acuzată de conspirație pentru furtul de la Boodles, din 2016, după ce în luna iulie a fost extrădată din Franța, iar în august s-a dispus arestarea sa preventivă.

Se presupune că românca ar fi făcut parte dintr-un grup internațional de infractori care s-au dat drept cumpărători de diamante.

Pietrele prețioase ar fi fost schimbate cu unele false, de către unul dintre hoți, care se dădea drept un gemolog care apreciază pietrele prețioase din magazinul de pe New Bond Street.

Trei români, suspecți într-un furt de diamante de sute de mii de lire sterline. Hoții au acționat ca-n filme!

O pungă cu diamante false a fost returnată în seif, însă substituirea a fost descoperită în ziua următoare, când personalul de la Boodles a devenit suspect.

Danilă a apărut în august la Southwark Crown Court din Londra și a izbucnit în lacrimi când a aflat că va fi arestată. Ea a avut un interpret francez, însă a cerut unul român la următoarea audiere.

Românca a pledat nevinovată la acuzația de conspirație pentru furtul de la Boodles, în perioada 15 februarie – 11 martie 2016, împreună cu alte trei persoane numite și alte persoane care nu sunt cunoscute.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version