Menu

Mare Britanie: Numărul cazurilor zilnice de COVID a depășit 60.000. Alte 830 de decese înregistrate în 24 de ore

Premierul britanic Boris Johnson a declarat în această seară că unul din 50 de oameni din Anglia este infectat cu coronavirus, în timp ce a vorbit despre noul lockdown dispus de mâine, 6 ianuarie.

Premierul a declarat într-un briefing de presă din Downing Street că răspândirea versiunii mutante a bolii înseamnă că nu lasă „nicio alegere” cu privire la impunerea restricțiilor la nivel național.

El a insistat că măsurile pot controla situația, în timp ce persoanele vulnerabile sunt vaccinate – până acum 1,3 milioane de oameni au fost vaccinați, conform Daily Mail.

La conferința de presă, premierul a fost însoțit de șefii medicali și științifici Chris Whitty și Patrick Vallance – ale căror avertismente cu privire la problemele NHS au declanșat luarea noilor măsuri.

Anglia, în al treilea lockdown național. Ce puteți face și ce nu puteți în timpul restricțiilor

S-a trecut din nou la sloganul: „Rămâneți acasă, protejați NHS, salvați vieți”, iar profesorul Whitty a declarat că este posibil să se vaccineze 13 milioane de oameni în următoarele șapte săptămâni.

De asemenea, el a spus că unele măsuri ar putea fi necesare și iarna viitoare, întrucât virusul va intra din nou în circulație, precum gripa.

Tot astăzi, în Marea Britanie s-a raportat un număr record de 60.916 cazuri de COVID – în creștere cu aproape 15% față de marțea trecută. Numărul deceselor a fost de 830, dublu față de cel de săptămâna trecută.

Sir Patrick Vallance a adus însă o veste cum nu se poate mai rea, aceea că virusul se va schimba oricum și că vaccinurile vor trebui modificate.

„Virusul probabil va muta … vor fi necesare vaccinuri diferite în acel moment”, a spus Vallance.

În ceea ce privește școlile, Boris Johnson nu a dorit să spună dacă elevii se vor întoarce în clase până la vacanța de vară, deși a spus că lucrurile vor fi „diferite” până la primăvară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version