in

Anglia, în al treilea lockdown național. Ce puteți face și ce nu puteți în timpul restricțiilor

Boris Johnson a anunțat aseară, 4 ianuarie, un nou lockdown ce va intra în vigoare în Anglia de miercuri, 6 ianuarie, imediat după ce parlamentul va vota legislația necesară.

Astfel, școlile, magazinele și sălile de sport își vor închide porțile timp de șase săptămâni, de miercuri.

Practic exercițiile fizice sunt singurul motiv pentru a pleca în mod regulat de acasă, scrie Daily Mail.

Alte 407 decese au fost anunțate ieri, în Marea Britanie, pe lângă un număr record de 58.784 de cazuri confirmate de coronavirus.

Cazurile cauzate de noua variantă a Covid-19 cresc cu rapiditate în Anglia. În ultima săptămână numărul acestora a crescut cu 30%, iar acum este cu 40% mai ridicat decât în vârful primului val din aprilie.

Noul lockdown va dura până la jumătatea lunii februarie, apoi va fi supus unei revizuiri.

Vizitele între gospodării sunt interzise. Puteți întâlni o altă persoană în afara casei doar pentru exerciții în aer liber.

Anglia intră în al treilea LOCKDOWN național: La o zi după ce le-a cerut părinților să își trimită copiii la școală, Boris închide școlile

Cei care încalcă regulile pot primi o amendă de 200 de lire sterline pentru prima abatere. Amenda se dublează dacă persoană încalcă din nou regulile, dar poate ajunge până la maximum 6.400 de lire sterline, în cazuri mai grave. Poliția poate lua măsuri împotriva oricui încalcă regulile, inclusiv celor care ies din casă fără o „scuză rezonabilă”.

Toate școlile primare și secundare și colegiile trebuie să se închid, cursurile se vor desfășura on-line. De asemenea, universitățile trebuie să rămână închise. În schimb, creșele și școlile speciale pot rămâne deschise.

Boris Johnson a anunțat, de asemenea, că nu va fi posibil sau corect ca toate examenele să se desfășoare în mod normal în această vară. Secretarul pentru educație, Gavin Williamson, va anunța în curând modificările.

Bisericile și alte lăcașuri de cult vor rămâne deschise pentru rugăciune individuală și slujbe cu număr redus de participanți.

Nu sunt permise călătoriile în străinătate decât dacă acestea sunt esențiale.

Locurile de joacă vor rămâne deschise, spre deosebire de primul lockdown. De asemenea, cei care caută să se mute pot viziona în continuare case, iar cei care au nevoie de un instalator sau electrician pot apela la serviciile acestora dacă este ceva urgent.

Exercițiile fizice trebuie să fie limitate la o dată pe zi și trebuie să se desfășoare local. Nu se pot ține cursuri sportive. În schimb, sporturile profesioniste pot continua.

Schemele de ajutorare pentru salariați și angajații independenți vor rămâne în vigoare până în aprilie.

Oamenii mai pot ieși din casă și pentru programări medicale.

Restaurantele nu vor fi deschise pentru a servi masa, dar vor putea livra mâncare și băuturi nealcoolice până la ora 23.00.

Vor fi închise toate magazinele neesențiale, precum și frizeriile și saloanele de înfrumusețare.

Cei care nu pot lucra de acasă pot merge la serviciu. Acest lucru înseamnă că sectorul construcțiilor își poate continua activitatea.

Căsătoriile se pot oficia doar în condiții excepționale, spre exemplu dacă unul dintre parteneri este pe moarte.

Persoanele vulnerabile din punct de vedere clinic și cărora li s-a spus anterior să se protejeze ar trebui să rămână acasă și să iasă doar pentru întâlniri medicale sau exerciții fizice. Acestea vor primi în scurt timp o scrisoare prin care vor informate despre acest lucru.

Vor fi deschise următoarele: magazine alimentare, supermarketuri, farmacii, centrele de grădinărit, magazinele pentru construcții.

De asemenea, băncile, societățile de construcții, oficiile poștale, furnizorii de împrumuturi pe termen scurt și companiile de transfer de bani pot rămâne deschise.

Veterinarii și comercianții cu amănuntul de produse și alimente pentru întreținerea și bunăstarea animalelor pot rămâne deschise, alături cu centrele de salvare a animalelor

Parcările, toaletele publice și zonele de serviciu de pe autostradă, împreună cu locurile de joacă în aer liber, părțile exterioare ale grădinilor botanice și spațiile de patrimoniu pot rămâne deschise pentru exerciții fizice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primele consecințe ale Brexitului pentru călătorii, britanici RESPINȘI la granițe în Spania și Olanda

Marea Britanie, ajutoare de 4,6 miliarde de lire sterline pentru firmele din retail, ospitalitate și turism