Menu
in

Marea Britanie nu a informat țările UE despre condamnarea a peste 100.000 de infractori străini. Mulți dintre ei, din România

Condamnarea a 109 criminali, 81 de violatori și a unui bărbat vinovat de ambele fapte în instanțele din Marea Britanie nu a fost transmisă țărilor de origine ale infractorilor din Uniunea Europeană.

Totul s-a întâmplat din cauza unei erori masive a sistemului informatic, urmată de o mușamalizare, scrie The Guardian.

În decursul a opt ani, nu mai puțin de 112.490 de infractori condamnați penal nu au fost semnalați de Regatul Unit țărilor europene din cauza unei erori informatice.

Problema a fost descoperită în urmă cu cel puțin șase ani, motiv pentru care a fost înființat un birou provizoriu de actualizare a informațiilor. Au lipsit notificări cu privire la 191 de oameni condamnați pentru crime grave, cu premeditare, violuri, pedofilie, sau ucidere din culpă.

Statele Uniunii Europene au fost anunțate că există această problemă abia în toamna anului trecut. Ulterior, s-au făcut notificări tardive, 12.466 fiind destinate României.

Peste 6.400 de infractori străini au fost expulzați din Marea Britanie. Mulți dintre ei, hoți de buzunare români

Problema a fost generată de sistemul computerizat al poliției naționale, o bază de date utilizată de organizațiile de aplicare a legii din Marea Britanie, administrată de Ministerul de Interne, care generează informări zilnice cu privire la cele mai recente actualizări.

The Guardian a obtinut documente care atestă că problema a fost discutată încă din 2015, iar în 2017 s-a făcut un alt raport intern, prin care s-a cerut corectarea software-ului, dar a fost amânat.

Cu toate că poliția a ridicat în continuare problema, totul a fost ascuns de agențiile europene de aplicare a legii “din cauza impactului pe care l-ar putea avea”. Dacă un infractor străin este condamnat, atunci Acro Criminal Records Office, un organism britanic responsabil cu schimbul de date cu politiile internaționale, este legal obligat, în conformitate cu legislația UE, să alerteze poliția din țara de origine a persoanei condamnate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version