Menu

Marea Britanie: Personalul medical, constrâns să se vaccineze. Cei care refuză nu vor mai îngriji pacienți

Personalul medical al unui spital care a refuzat să se vaccineze anti-Covid nu li se va mai permite să îngrijească pacienții.

Personalul medical din prima linie de la Spitalul General din Southampton care a refuzat să se vaccineze va fi redistribuit în alte posturi, se arată într-o scrisoare a Southampton NHS Trust (UHS) citată de BBC.

„Prioritatea noastră este să ne păstrăm personalul și pacienții în siguranță”, se arată în scrisoare.

Un membru al personalului a spus că se simte „agresat” de decizia trustului.

Asistentă în Marea Britanie: „M-am simțit agresată”

Vorbind la BBC, aceasta a spus: „Am hotărât că nu sunt încă pregătită să-l fac [vaccinul] și este riscul meu, nu-i așa?”

Femeia a explicat: „Pentru mine, cred că este libertatea de alegere. Nu sunt împotriva vaccinurilor. Înțeleg scopul vaccinărilor”.

Ea a spus că scrisoarea în care nu se precizează unde va fi redistribuit personalul, i-a produs o stare de frustrare.

Marea Britanie pregăteşte a TREIA doză de vaccin. Care sunt categoriile vizate

„Am fost foarte dezamăgită, m-am simțit agresată. A fost șocant”.

Potrivit UHS, aproximativ 94% din angajați au fost vaccinați de când trustul și-a început programul de vaccinare, în decembrie.

Potrivit trustului NHS, mișcarea de redistribuire a personalului nevaccinat departe de rolurile din prima linie face parte din angajamentul său de a face tot posibilul pentru a „proteja personalul, pacienții și capacitatea mai largă a forței de muncă”.

Colegiul Regal de Asistență Medicală (RCN) a spus că nu „sprijină ca personalul să fie obligat sau constrâns să se vaccineze”.

RCN a mai apreciat că există „îngrijorări serioase cu privire la obligativitatea vaccinurilor”.

Vaccinarea personalului nu ar trebui să facă parte din contractele de personal și nici să fie o condiție de angajare sau parte a contractelor de muncă, legate de termenii și condițiile de angajare sau de plată, a mai anunțat RCN.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]
Exit mobile version