Menu
in

Marea Britanie. Sinucideri după șantaje sexuale pe Internet. Un adolescent a căzut victimă unei bande din Timișoara



Cinci bărbați din Marea Britanie s-au sinucis după ce au devenit victime ale unor șantaje on-line, scrie Independent care citează poliția britanică.

Astfel, mii de oameni devin victime ale acestui tip de practică în fiecare zi, în Marea Britanie, spun anchetatorii.

Practica, denumită „sextortiononline, convinge victimele că discută cu o persoane atractive care îi încurajează să se angajeze într-o activitate sexuală pe webcam. De cealaltă parte există doar un videoclip înregistrat în care persoana pretinde că face același lucru.

Credulii sunt astfel înregistrați pe ascuns, iar imaginile sunt apoi utilizate pentru a-i șantaja să plătească sume mari de bani pentru a împiedica răspândirea on-line.

Printre victime se află Ronan Hughes, de 17 ani, din Tyrone, Irlanda de Nord.

O bandă din România l-a înșelat să trimită fotografii intime cu el, prezentându-se ca o fată numită “Emily Magee”, în iunie 2015.

Fotografiile au fost trimis prietenilor săi pentru că victima nu a putut plăti o răscumpărare de 3.000 de euro.

La câteva ore după ce fotografiile au fost împărtășite online, Ronan s-a sinucis.

O anchetă internațională a urmărit mai târziu vinovații în orașul Timișoara și a descoperit că liderul grupării a fost închis timp de patru ani, în timp ce alte activități de „sextortion” au fost descoperite pe o “scară industrială” de la birouri de tip call-center din Filipine.

Anchetatorii cred că problema este în creștere la nivel mondial, iar poliția din sudul Țării Galilor primește cinci cazuri în ultimele două săptămâni până în 2018.

Marea majoritate a acestor activități provine de la bandele organizate din străinătate.

Fete și băieți la vârsta de 14 ani au căzut astfel pradă acestor practici, cea mai vătrână victimă britanică cunoscută având 82  de ani, dar cel mai comun grup de vârstă este cuprins între 21 și 30 de ani.

Inspectorul șef al inspectorului, Rob Cronick, din echipa de crime majore a forțelor, a declarat: „Din păcate, continuăm să vedem o escaladare a acestui tip de criminalitate, care se desfășoară de bande criminale pe platformele de socia-media – fie Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat sau Skype, sau aplicații de dating, inclusiv Tinder, Bumble.

„Infracțiunile ca acestea durează, de obicei, săptămâni de contacte prin intermediul rețelelor sociale de către bande infracționale care vor profita de orice vulnerabilitate pe care o pot găsi … aceste rețele sunt conduse pe o scară imensă folosind mijloace sofisticate, toate sub masca unei persoane care caută relații online.”

„Totuși, singura lor intenție este de a face cât mai mulți bani – fără să se gândească la prejudiciile emoționale cauzate victimelor lor”.

Poliția îi îndeamnă pe oameni să ia măsuri de precauție online, prin faptul de a nu accepta solicitări de prietenie din partea străinilor și să își revizuiască setările de confidențialitate.

A șantajat un adolescent irlandez. Victima de 17 ani s-a sinucis

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version