in

A șantajat un adolescent irlandez. Victima de 17 ani s-a sinucisUn român a fost găsit vinovat de șantajarea unui irlandez de 17 ani, care ulterior și-a luat viața. Ronan Hughes avea 17 ani atunci când s-a sinucis în 2015, după ce a fost șantajat de Iulian Enache, un român de 35 de ani.

Acesta a fost judecat de o curte din Timișoara, România, unde a pledat vinovat la acuzația de șantaj.

O autoritate legislativă irlandeză a apreciat că sentința de patru ani pe care a primit-o românul este prea mică pentru suferința prin care a trecut familia adolescentului.

„Ronan și-a luat viața ca o consecință a presiunii la care a fost supus de șantaj. Am fi dorit ca sentința să fie mult mai strictă și mai grea”, a declarat Patsy McGlone, membru al SDLP din Mid Ulster.

Ronan a fost înșelat de Enache să trimită online imagini intime cu el. Românul l-a șantajat apoi că va publica acele imagini, dacă nu va primi sume de bani. Sub această presiune, tânărul irlandez și-a luat zilele.

Ancheta Poliției Române, sprijinită de Europol și Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității s-a derulat pe parcursul a doi ani.

Detectivul Superintendent Tim Mairs a declarat că cei șantajați trebuie încurajați să raporteze astfel de fapte, indiferent de vârsta acestora, astfel încât făptuitorul să poată fi trimis la închisoare.

„Tragedia și durerea pe care le-au trăit familia Hughes ne-au motivat pe toți și au condus echipele din toată Europa să ajungă în România și să-l aducă pe Enache în fața instanței”, a mai declarat Mairs potrivit ITV.

Un apropiat al clanului Cămătaru, urmărit pentru șantaj și lipsire de libertate, a fost arestat în Ilford, Londra

Prostituată acuzată de șantajarea unui preot în Austria

„Ursul Carpatin”, condamnat pentru carduri false. În Marea Britanie este acuzat de răpire, sechestrare, şantaj şi vătămare corporală

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dragnea și Tudose recunosc: Românii emigrează din motive economice

Se cer cărți de identitate românești pentru românii cu domiciliul în afara țării