in

Marea Britanie: Sute de pacienți cu gripă urmează să fie testați pentru Covid-19

La 100 de cabinete de medicină de familie și spitale din Marea Britanie vor fi testate pentru coronavirus persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei, arată BBC.

Testele vor oferi o „avertizare timpurie” în cazul în care virusul se răspândește, a declarat prof. Paul Cosford de la Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia.

De asemenea, firma Chevron a cerut celor 300 de angajați din Londra să lucreze de acasă, în timp ce un angajat este testat pentru coronavirus.

Prof. Cosford, director medical emerit la Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia, a declarat pentru Today Radio 4 al BBC: „Ne intensificăm vigilența din cauza răspândirii virusului în țările din afara Chinei.”

ALERTĂ! Zeci de școli din Marea Britanie se închid din cauza coronavirus

Până acum, oamenii au fost testați doar dacă au prezentat simptome și reveniseră recent dintr-una dintre țările cu focare, inclusiv China, Coreea de Sud și Italia de nord.

Profesorul Cosford a spus că în Regatul Unit sunt testați acum unii pacienți cu tuse, febră sau probleme de respirație – indiferent dacă au călătorit sau nu într-un loc unde virusul se răspândește.


Cele opt entități NHS implicate sunt Brighton and Sussex University Hospital, Guy’s and St Thomas’, Royal Brompton and Harefield, Royal Papworth Hospital, University Hospitals of Leicester, University Hospitals of South Manchester, Nottingham University Hospital și Sheffield Teaching Hospitals.

Londra ar putea găzdui Jocurile Olimpice din 2020, dacă Tokyo va renunța din cauza coronavirus

Aceasta este o politică preventivă a autorității engleze, în cazul în care virusul începe să se răspândească la o scară mai mare.

Planul înseamnă testarea a sute de persoane în fiecare săptămână. Până acum au fost efectuate 7.132 de teste în Marea Britanie, de când focarul a început să se răspândească în afara Chinei.

Dintre acestea, 13 au fost confirmate pozitive – inclusiv patru persoane care s-au întors de pe vasul de croazieră Diamond Princess, din Japonia.

Opt dintre pacienții cu coronavirus au fost externați din spital.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ALERTĂ! Zeci de școli din Marea Britanie se închid din cauza coronavirus

George Șerban, polițist în Marea Britanie: „Am luat totul de la început”