Mihalache, unde este demisia?

de Mircea Maer

Pe 12 iulie, în cadrul primei și ultimei conferințe de presă de la Ambasada României din Londra, proaspăt numitul ambasador Dan Mihalache anunța că își va da demisia dacă până la sfârșitul anului nu se va deschide Consulatul României din Manchester. „Am făcut un pariu. Eu îmi dau demisia dacă nu deschidem consulatul până la sfârșitul anului”, declara diplomatul lui Iohannis, în fața mai multor jurnaliști români din Marea Britanie.

Așadar, potrivit propriei sale declarații, Consulatul de la Manchester trebuia să FUNCȚIONEZE la 31 decembrie 2016. Suntem deja de aproape o lună în anul 2017 și un consulat la Manchester nu există fizic. Cu adresă și telefon. Având în vedere cele declarate de Mihalache acum șase luni, dar și pentru că nu face nimic pentru a-i ajuta pe românii umiliți săptămânal la cozile de la Secția Consulară din Londra, Ziarul Românesc îi cere ambasadorului să își respecte cuvântul și să își dea DEMISIA.

fumatambasada
Oare va avea atâta onoare omul lui Iohannis cadorisit cu postul de ambasador la Londra pentru a-și ține cuvântul dat?

Tot Mihalache spunea, în iulie 2016, că în trei săptămâni, adică undeva în luna august 2016,  va fi cunoscut numele consulului de la Manchester, iar consulatul va fi operațional până în noiembrie 2016.

Numele consulului nu a apărut în trei săptămâni, cum anunța Mihalache, ci pe 21 decembrie, în ultimele zile ale Guvernului Cioloș. Culmea, consulul de la Manchester va fi consilierul diplomatic de la Ambasada României din Londra. Andreea Berechet, fiica generalului Berechet, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției Române, a fost numită de Guvernul Cioloș pe postul de la Manchester, chiar dacă acolo nu există încă un consulat.

Numele Andreei Berechet apare și într-o anchetă jurnalistică realizată tot anul trecut. Ea face parte, potrivit stiripesurse.ro, dintre cei care au ajuns în corpul diplomatic fără a da concurs, potrivit legii.

Este foarte ciudat cum, cu numai câteva zile înainte să plece de la putere, Guvernul Cioloș a numit 12 consuli. Este adevărat că acest lucru intră în atribuțiile executivului, însă, așa cum preconiza Mihalache, în luna iulie, ne întrebăm cum de numirile nu au venit în august sau în septembrie. Apoi, dacă aceste numiri nu sunt politice (ce glumă bună) ele puteau fi lăsate spre aprobare noului executiv care are la dispoziție, tehnic cel puțin, patru ani de mandat obținut prin alegeri democratice și nu prin proteste de stradă.

Pe lista celor 12 consuli mai apar persoane controversate, precum proaspăt-numitul consul de la Barcelona, Manuel Pleşa, fost consul la Sevilia, în urmă cu mai mulți ani. Pleșa este acuzat că a făcut parte din echipa de campanie a lui Klaus Iohannis la alegerile din 2014.

„Ușor de remarcat într-o mulțime așa cum lesne s-a putut observa în campania de la prezidențialele din 2014, când a prestat pe post de bodygard personal al candidatului PNL, Klaus Iohannis. Atunci a părut că joacă în rolul anume croit pentru el, acela în care doar trebuia să privească încruntat și vigilent pe deasupra capetelor tuturor gata să-l identifice pe imprudentul agresor, mimând un aer sever și dominant, abordând o mină gravă și preocupată. Deschidea cu mână sigură calea prin mulțime pentru Johannis ca un adevărat maestru de ceremonii. Unii îl vedeau ambasador. Alții pariau că va fi viitorul șef al SPP.  Oricum, mai toți îi prevesteau o carieră fulminant-ascendentă. Se găsea într-o proximitate prea promițătoare ca să nu urce și el în vreo șa de demnitar public”, scrie vranceaaltfel.ro.

Cu toate acestea, în comunicatul Guvernului Cioloș, se arată că cei numiți sunt „diplomaţi de carieră sau persoane cu experienţă diplomatică şi în administraţia publică”.

Ambasadorul României la Londra: „Îmi dau demisia dacă nu avem consulat la Manchester până la sfârșitul anului”

Cadou de la „nașul” Cioloș. Consilierul diplomatic din ambasada lui Mihalache, promovat consul la Manchester

Ambasadorul Mihalache și-a luat pisică. Reacții: „Pune mâna pe muncă! Lasă prostiile!” Mihalache: „Fac fix ce vreau eu…”

AUDIO – Ambasadorul Mihalache recunoaște că a încălcat legea

«Demisia lui Dan Mihalache din funcţia de ambasador la Londra ar fi un act de normalitate»

Audio – Ambasadorul Mihalache, limbaj de cartier: „Du-te dracu, de unde știi tu că-s umiliți (românii din Marea Britanie – n.red.)?

Ziarul Românesc, interzis în Ambasada României la Londra! Mihalache instituie dictatura

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român mort electrocutat din cauza patronului albanez al spălătoriei auto la care lucra

România. Mii de oameni în stradă împotriva ordonanței graţierii: „În democrație, hoții stau la pușcărie”