Menu
in

O bandă din Bacău a acaparat Westminster Bridge și păcălește turiștii cu alba-neagra. Cum a exportat România infracționalitate în toată Europa

România a exportat, în țările bogate din Uniunea Europeană, pe lângă inteligență și competență, și criminalitate, hoție, cerșetorie, precum banda care practică alba-neagra la Londra.

Rețele de cerșetorie și de infracționalitate au împânzit Europa, iar această imagine a ajuns să fie asociată, de multe ori, cu cea a românilor.

Potrivit unui reportaj ProTv, mobilitatea dată de cetățenia europeană îi ajută pe cerșetori, dar și pe infractori, să se miște dintr-o parte în alta a continentului, acolo unde pot câștiga mai bine.

Unii dintre ei sunt copii care muncesc în stradă, sunt exploatați, în loc să fie la școală. Uneori, cerșetoria îmbracă o formă de sclavie modernă, bazată pe rețele de crimă organizată.

Valeriu Nicolae, reprezentantul special al Secretariatului General al Consiliului Europei pentru problematica romilor, a declarat pentru ProTv că lăcomia este factorul principal. Sunt oameni foarte săraci de care profită cei lacomi, spune acesta, și care sub pretextul că îi scot din sărăcie, în duc la cerșit sau la furat în Occident. Problema, spune Nicolae, este că autoritățile nu privesc în acea zonă.



„Noi zicem că sunt țigani, deși între ei sunt și români și toți sunt cetățeni europeni”, declară Valeriu Nicolae.

Reportajul ProTV ajunge să dezbată și situația din Londra, unul dintre cele mai populare orașe pentru turiștii din întreaga lume. Pe Podul Westminster, o bandă din Bacău face legea și păcălește trecătorii cu „jocul” alba-neagra.

Sunt zeci, femei și bărbați, care practică un teatru stradal agresiv și-și folosesc tot arsenalul pentru a scoate mii de lire sterline din buzunarele naivilor.

Nimeni nu pare să-i deranjeze și chiar dacă trece câte o patrulă, revin nestingheriți, își plasează banii de la unii la alții și găuresc portofelele cu o viteză uimitoare.

Bernie Gravett, intendent-șef (r) Metropolitan Police, Londra, declară pentru televiziunea din România: “În 2005, am fost promovat la rangul de inspector-șef pe raza Oxford Street. Unul dintre lucrurile pe care le făceam era să răspund de infracțiunile care se întâmplau în această zonă. Când am ajuns în această funcție, am văzut că mulți copii români sunt arestați pentru furturi de genți, furturi de telefoane. Acesta este un loc aglomerat, plin de turiști, plin de oameni care fac shopping și nu sunt atenți. Acest lucru îi face vulnerabili pentru infractorii stradali. Când m-am uitat pe statistici, am văzut că 70% din oamenii care sunt arestați sunt din România. Ceea ce m-a șocat.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version