Menu

Olandezii nu mai vor vecini români. Se plâng de poluarea sonoră și vor să limiteze numărul acestora în case



Municipalitățile Maasdriel, Zuidplas, Zaltbommel și Tiel din Olanda doresc reducerea numărului de lucrători migranți polonezi și români care trăiesc în cartiere rezidențiale, pentru a menține zonele locuite de localnici, raportează RTL Nieuws.

Numărul lucrătorilor migranți din Europa de est a crescut semnificativ în aceste municipalități în ultimii ani. Localnicii se plâng de poluarea sonoră și de străzile pline cu mașini cu plăcuțe de înmatriculare din Europa de est, potrivit ziarului citat.

În Tiel, de exemplu, muncitorii migranți din Europa de est acum alcătuiesc aproape 10% din populație. Mulți muncitori locuiesc în și în jurul orașului Tiel, în parte din cauza muncii sezoniere la cultivarea fructelor și în sere.

Municipalitatea dorește acum să pună în aplicare o limită de patru lucrători migranți pe fiecare casă și, de asemenea, să limiteze numărul de locuințe ale lucrătorilor migranți pe o stradă. Unele orașe utilizează deja aceste tipuri de măsuri pentru a reglementa numărul de case de studenți.

Angajatorii cumpără de multe ori case ieftine pentru a-și însoți lucrătorii migranți, dar nu toți angajatorii respectă regulile. Acest lucru duce uneori la probleme cu siguranța în caz de incidendiu și cu igiena.

Criză de muncitori în România? Mai mulți lucrători străini în 2018

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version