Menu

Oamenii de știință de la Oxford lucrează la un nou vaccin anti-COVID

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au început lucrările pentru un nou vaccin anti-COVID-19.

Experții spun că un vaccin axat pe varianta Delta a coronavirusului ar putea ajuta la o mai bună abordare a transmiterii pe scară largă în Marea Britanie, potrivit The Independent.

O nouă versiune modificată a vaccinului Oxford este în curs de dezvoltare, în urma creșterii infectărilor din Marea Britanie și a celui mai mare număr zilnic de morți din luna martie.

Lucrările au fost începute de membrii echipei profesorului Sarah Gilbert de la Universitatea Oxford – aceiași oameni de știință din spatele vaccinului AstraZeneca lansat în ianuarie.

Oamenii de știință au avertizat că o nouă ramură a variantei Delta va „domina în cele din urmă” Marea Britanie dacă se confirmă că este mai transmisibilă, autoritățile luptând pentru a înțelege mai bine noua mutație.

Aproape 10% din noile infecții la începutul lunii octombrie sunt cu noua variantă, despre care experții preconizeazăcă ar putea fi cu 10-15% mai transmisibilă decât varianta originală Delta.

Persoanele vaccinate scapă de testele PCR pentru ziua a doua la sosirea în Anglia

Consorțiul Covid-19 Genomics UK (COG-UK), care urmărește noi variante, a declarat că AY.4.2 „va deveni probabil dominantă” în Marea Britanie dacă se constată că este mai infecțioasă. Cu toate acestea, nu există încă dovezi care să susțină acest lucru, iar testele sunt în curs pentru a determina „proprietățile biologice” ale noii tulpini.

Aproximativ 43.738 de rezultate pozitive au fost înregistrate marți – în scădere de la aproape 50.000 cu o zi înainte – în timp ce au fost înregistrate alte 223 de decese, cel mai mare număr din 9 martie.

Și Pfizer și-a anunțat planurile de a dezvolta un vaccin de rapel care va viza varianta Delta, în timp ce Moderna a spus că va actualiza cu ușurință vaccinul pentru a lua în considerare noile variante.


…Oamenii de știință de la Oxford lucrează la un nou vaccin anti-COVID-19…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version