Menu
in

Patronii unei spălătorii auto din Anglia, găsiți vinovați pentru exploatarea unor români. Au fost arestați

Doi bărbați au fost găsiți vinovați de sclavie modernă la o spălătorie auto din Carlisle, nordul Angliei.

Defrim Paci, în vârstă de 42 de ani, din Nottinghamshire, și Sitar Ali, în vârstă de 33 de ani, din Carlisle, i-au adus pe muncitori români în Marea Britanie și i-au pus să lucreze în continuu pentru foarte puțini bani.

Muncitorii români au îndurat condiții teribile de muncă și au fost forțați să locuiască în case murdare și aglomerate.

Paci și Ali au fost arestați preventiv și își vor afla pedeapsa pe 30 iulie.

Fratele lui Defrim Paci, Jetmir Paci, 37 de ani, fost găsit nevinovat de două acuzații de conspirație.

Procurorul, scrie BBC, a spus că în perioada 2016 și 2017 muncitorii de la spălătoria auto Shiny „au fost obligați să lucreze multe ore în condiții rele, pentru o salarizare redusă, munca lor fiind exploatată în beneficiul inculpaților”.

Procesul românilor sclavi la o spălătorie auto continuă: „Aveam picioarele mâncate de apă și am primit 20 de lire pentru 9 zile de muncă”

Reid a declarat că victimelor li s-au luat cărțile de identitate până la rambursarea datoriilor legate de costul călătoriei, li s-a cerut să locuiască într-un spațiu „foarte murdar” și „li s-au dat doar 20 de lire sterline după o săptămână de muncă de 11 ore pe zi, șase zile din șapte”.

Muncitorii au declarat că nu aveau pauze, că pielea le era arsă de la substanțele chimice de curățare și că nu primeau haine de protecție, a spus domnul procurorul.

Un bărbat a povestit cum nu a mai putut să stea în picioare, din cauză că apa „i-a mâncat picioarele” după ce a lucrat nouă zile fără echipament adecvat.

Un muncitor a spus poliției: „M-au tratat la fel ca pe un sclav”.

Defrim Paci, spun procurorii, a fost capul afacerii, fiind „responsabil pentru cumpărarea terenului și înființarea spălătoriei auto.

Ali era responsabil pentru tratamentul zilnic al personalului, salariile și plata pentru transportul în Marea Britanie, cazarea și încasarea chiriei.

Ali a fost de asemenea găsit vinovat de posesia unor bunuri ilegale, după ce 16.000 de lire sterline au fost găsite într-un BMW atunci când a fost arestat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version