Menu
in

Român din banda „Hackerville,” extrădat în Irlanda din Marea Britanie. Deschidea conturi bancare cu documente false

Un român, membru al unei bande internaționale de infracționalitate a fost prins în Marea Britanie și extrădat în Republica Irlanda, unde urmează să se prezinte în instanță, în această dimineață, 23 iulie, pentru acuzații grave de fraudă.

Cetățeanul român Gheorghe Adrian Gherghe a fost preluat de pe aeroportul din Dublin de detectivii de la Biroul Național pentru Criminalitate Economică din poliția irlandeză (GNECB).

Suspectul, care a fost o țintă pe termen lung pentru GNECB, va răspunde la acuzații de spălare a banilor în legătură cu deschiderea a 37 de conturi bancare diferite folosind 10 acte de identitate false, inclusiv cărți de identitate franceze, italiene și românești.

Peste 600.000 e euro au trecut prin conturi bancare legate de suspect, între 2017 și 2019.

Detectivii au confiscat 14 documente de identitate false și mai multe dispozitive electronice, în urma unor percheziții în Drumcondra, în august 2019.

Belfast: Români arestați în Irlanda de Nord pentru prostituție și spălare de bani

Gherghe a fugit din Irlanda către Belfast, în ianuarie anul trecut, însă poliția britanică fusese deja alertată.

Suspectul a fost arestat pe aeroportul din Belfast și trimis în Anglia, unde a executat o pedeapsă pentru infracțiuni legate de fraude.

Un mandat european de arestare (EAW) fusese emis pe numele lui, iar la finalizarea sentinței a fost extrădat în Irlanda.

În ciuda faptului că a fost tot timpul în atenția poliției, ofițerii nu au reușit niciodată să stabilească cu siguranță exact unde a trăit în Irlanda.

În anchetă au fost implicate autorități din mai multe state, printre are Finlanda, Olanda și Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.3]
Exit mobile version